středa 25. května 2016

Blbec k večeři...

...místo konání : mé oblíbené, malé, komorní divadlo Bez zábradlí v Praze....proč ho mám ráda, jsem už psala a konkrétně u této činohry jsem byla ze čtvrté řady vtažena do děje tak intenzívně, že jsem šla domů s bolavým břichem od smíchu.
...režie : pan JIŘÍ MENZEL ...mám jeho tvorbu činoherní, divadelní i televizní moc ráda, působí na mě příjemně i jako herec. Jeho vedení je nenásilné, svižné, situace jsou vyhroceně ztřeštěné, ale je to velice příjemné, neobtěžuje to...prostě se smějete a smějete, bavíte se a smějete.
...a o čem to je...v této bláznivé francouzské komedii platí, že "kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá" a "kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp." Proto si dejte pozor, něž někoho prohlásíte za blbce a budete se chtít bavit na jeho účet. Může se vám stát, že blbcem zůstanete na posměch vy sám.
...herecké obsazení...pan JOSEF CARDA ...dala jsem ho na první pomyslnou příčku, protože mě mile překvapilo jeho brilantní herectví, jeho nekomplikovaný přístup...ON mě doslova uzemnil, jak je skvělý herec. Léta jsem ho vídala jako partnera Geni , Suchoše a Žilkové a celý národ si zafixoval památečné... SPORŤÁKU, UŽ MÁŠ CHLAPA ???...po pravdě, dívala jsem se a neodsuzuji...ovšem to co jsem viděla za herecké mistrovství v divadle...klobouk dolů, pane Cardo...jste pro mě vynikající herec a ráda se na vás znova zajdu podívat / Carda - Retarda je minulost /
...pan VÁCLAV VYDRA ....pan herec, syn dvou slavných osobností a troufám si tvrdit, že paní Medřická i pan Vydra by byli právem hrdi na svého jediného syna. On umí tak skvělé ksichtíky, má takovou mimiku, že mu tu akrobacii při simulovaném houseru věříte do poslední minuty. Jeho kontakt s herci, ale i s publikem je úžasný.
No a tito dva páni dohromady zahráli fenomenální francouzskou komedii tak báječně, tak skvěle si nahazovali, tak skvěle se doplňovali, že ostatní tentokrát zůstali maličko mimo mísu...takže jen pro doplnění...paní Veronika Freimanová, pan Zdeněk Žák, pan Rudolf Hrušínský / a stejně huhňá / a další.
ZÁPORY ....žádné...divadlo se otřásalo v základech po výbuších a salvách smíchu, reagovalo, tleskalo...lepší vizitku si pan principál ani nemůže přát.
KLADY...mnoho, spousta, kvanta...ale co se mi líbilo a vypíchla bych jako třešničku na lehkém francouzském dezertíku...šíleně mě bavilo, jak si herecké obsazení mezi sebou oslovovalo nádhernou francouštinou , ještě dlouho uslyším to nádherné, měkké Pierre Brochant, Francois Pignon, Justin Leblanc...

/ zdroj foto : google /

20 komentářů:

  1. Tak to jsi měla krásný zážitek!

    OdpovědětVymazat
  2. Jak slyším Carda, tak je to hned se spojením Carda retarda. Také se mi tento herec líbí, právě hraje i v seriálu Ohnivý kuře. Pana Vydru znám také jen ze všelijakých filmů, ale na živo z jeho vystoupeních s koňmi. V nejbližší době bude u nás přímo ve městě. Blbec k večeři musel být ohromný zážitek, který ti tak trochu závidím. V divadle už jsem nebyla ni nepamatuju. Naposledy, když jsem ještě za totáče jezdili pravidelně jako BSP do zlínského divadla.

    OdpovědětVymazat
  3. Ono se nejspíš herectví pozná hlavně na prknech, Simi.

    OdpovědětVymazat
  4. Simčo, podle tvého popisu to bylo něco excelentního. Divadlo Bez zábradlí mám také moc ráda a pár "majstrštyků" jsem v němu už viděla.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně jsi to popsala, pan Carda bohužel utkvěl mnoha lidem v hlavě jako retarda a je to škoda. Představení jsem také už před nějakým rokem  viděla a musím potvrdit, je to bomba. Můj muž při některých komediích docela slušně "hejká" a tohle byl právě ten případ

    OdpovědětVymazat
  6. Simčo, taky ti závidím      Zrovna nedávno jsem někde četla, že sporťák má už spoustu stále jednu manželku     

    OdpovědětVymazat
  7. [2]: Měla a hned na podzim si nějaké krásné představení nadělím

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: Evi, určitě si uděláš čas a třeba s vnoučaty na nějaké parádní představení vyrazíš

    OdpovědětVymazat
  9. [3]: Víš co, Maruško, ale Ty na druhou stránku pořádáš tak skvělé výlety, že já jsem s nějakým divadlem podle Tebe pěkný břídil

    OdpovědětVymazat
  10. [5]: Alenko, já to tam mám šíleně ráda a určitě po prázdninách bude další parádička

    OdpovědětVymazat
  11. [6]:Já jsem také hejkala na celé divadlo a pán vedle mě čuměl jako puk...blondýna udělala SKANDÁL     

    OdpovědětVymazat
  12. [7]:Já to četla, zrovna včera to bylo na netu...jsou spolu pomalu 40let

    OdpovědětVymazat
  13. [8]: Renčo, já ti děkuji, mám to ráda nové a často nové, nerada koukám na to samé     

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: Simi, po těch komentářích, které mi spřízněné duše, včetně tebe, zanechaly na blogu, nemůžu úplně zmizet, připadala bych si jako vyvrhel.   

    OdpovědětVymazat
  15. [17]:        Ty vyvrheli jeden / já Ti nevím, jestli měkké nebo tvrdé, to je jedno /....odpočiň si, zregeneruj a promysli, co by Tě bavilo, co by pro Tebe nebylo svazující, já jsem to psala už u Tebe, já bych takový očistec denně nedělala a nikdo ho nechce ani po Tobě...udělej dva nebo jeden článek týdně...myslím, že to úplně stačí

    OdpovědětVymazat
  16. [18]: Napsala jsi správné -i, Simonko!

    OdpovědětVymazat
  17. Tak hlavně,že se ti to líbilo a pobavila ses:)

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.