sobota 23. srpna 2014

Jak je důležité míti...

...Svitáka...divadelní hra anglického spisovatele Oscara Wildea " Jak je důležité míti Filipa " je lehkovážná komedie pro vážné lidi. Toto dílo charakterizují mistrné dialogy plné ironie a sarkasmu. A tak nějak podobně se to vyvíjelo s mým sousedem Svitákem. Bydlíme vedle sebe dlouhých 25let a naše sousedské vztahy byly díky našim temperamentním povahám hodně komplikované. Největší estrády probíhaly, když se soused vracel posilněn z restaurace a nebylo vše dle jeho představ.
Ale čas je moudřejší a dokáže obrousit ostré hrany svárů, asi jsme se začali vnímat jinak. Dnes už toho věčného cholerika vidím jinýma očima, jak jediný vymění prasklé žárovky, ostříhá přerostlé keře u domu a vymění zámek se zlomeným klíčem a není mu lhostejné, zda se uklízí či nikoliv. Absolutně nejvíc jsem si ho začala vážit, kdy se v důchodovém věku začal starat o malá vnoučata, od kterých utekla jejich máma.
....po posledním leteckém dnu mých muškátů jsem je zabezpečila, co to šlo. Bohužel vichřice byla zase o krok přede mnou a tak mě při příchodu čekal lísteček zasunutý do dveří...

6 komentářů:

  1. Máš prima souseda .... a zlobivé muškáty )

    OdpovědětVymazat
  2. Musíte být tolerantní pro starší lidi, a tak myslím, že jste. Máte krásný pelergonie. S pozdravem.

    OdpovědětVymazat
  3. No vida, jak se pan soused pěkně vybarvil . Nám truhlíky sice ještě nikdy nespadly, zato do nich někdo furt háže vajgly. :)

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Letos jsem si s muškáty opravdu užila, jen doufám, že to už bylo naposledy.

    OdpovědětVymazat
  5. Někdy to prostě není hned, než jeden přijde druhému na chuť. Ať žijí Svitákové...

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Pravda...sice nám to trvalo čtvrt století..ale povedlo se!

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.