čtvrtek 22. května 2014

Nevadí...

....začnu citátem slavné Marilyn Monroe " Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou " a zárověň konstatováním, že se pod něj mohu podepsat.
V mužském světě jsem se ocitla záměrně a to tak, že jsem se rozhodla oprášit dvacet let staré řidičské oprávnění, abych mohla být méně závislá na svém okolí. Začala jsem navštěvovat autoškolu, protože mi nepřišlo správné huntovat naše nové auto a chtěla jsem se učit vše podle předpisů a né podle návyků /někdy i špatných/ zaběhlých řidičů. Když opadl počáteční stres a přidal se sem tam nějaký úspěch a maličká pochvala pana instruktora, byla jsem ráda, že jsem se na ten boj dala....ovšem všeho do času. Tuto neděli tekly z nebe provazy vody, bylo zataženo a pan instruktor byl silně bez nálady. Na jedné z hodně strmých křižovatek jsem se nemohla za boha rozjet do kopce /jinak se zde rozjíždím naprosto v pohodě /, pánové za mnou začali troubit jako o život , pán vedle mě začal být nerudný a mě se chtělo utéct a nechat je v jejich světě motorů a hlavně ve světě totální dokonalosti.
Měla jsem zkaženou náladu a přemýšlela jsem, jestli ti všichni dokonalí muži za volantem jsou i tak dokonalými v životě. Přesto toho dne zasvítilo sluníčko a při návštěvě zahradnického podniku jsem si za hubičku / 110kč/ koupila tři obrovské muškáty, znichž každý zaplnil jeden truhlík. Květy jsou nebývale obrovské a krvavě červené.
A poučení...pevně věřím, že budu ženou nejen u truhlíků, ale i za volantem.....

2 komentáře:

  1. Na tvou otázku, zdal-li jsou dokonalí v životě jako za volantem ti mohu fundovaně odpovědět, že NE. Zrovna dneska do mě málem napálil z boku chlap, který vyjížděl z místa, kde je zastávka autobusu. Asi mě neviděl a kdybych nezareagovala, napálil by mi klidně, aniž by hnul brvou. Tak ani nechci domyslet, jak je asi podle předpokladu dokonalý řid č= dokonalý v životě, chová jinde, než za volantem...☺

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: skutečně nejsem feministka a toto hnutí mi není blízké,ovšem ženy se na silnici chovají výrazně jinak a nenutí svému okolí,že se narodily s volantem v ruce!!!!!

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.