pondělí 29. dubna 2019

Duben v kostce ...


Na letošní dubnovou kostku jsem se nesmírně těšila. Svět kolem mne se radoval, tančil a nechával se opíjet jarní přírodou. Ze zimních měsíců jsme vpluli rovnýma nohama do skoro letních dnů, sluneční paprsky si nás doslova hýčkaly a všechny blogy rozkvetly. Když nebyly plné květů, nabídly skvělou a pozitivní náladu, typicky česká nenálada, nepohoda a pindání se vytratily někam za hranice.
Mám ráda, když se lidé radují, všímají si maličkostí a umí si život zpestřit, dýchá se hned na světě lépe.
No dýchá ... spíše kýchá, na míle jsou poznat alergici, kteří ten pylový nášup asi tolik nevítají. Má dcera každé jaro s rozkvětem břízy takovou radost nesdílí, když poprší je lépe. Vláha chybí a katastrofické scénáře podtržené reportážemi v televizi, příroda by si tu vodu zasloužila.
Vlastně už o měsíc dříve jsem jezdila večer, co večer zalévat, sluníčko neúprosně spalovalo zem.
A nejen zem, všichni zahrádkáři včetně mé maličkosti mají záda a krk vysmahlý do hněda, při ohýbání hřbetu k záhonkům se člověk o barvu vůbec nesnaží, naopak.
Posunula jsem lásku ke své zahradě do levelu, o kterém jsem neměla tušení. Mám panický strach z hadů, nebojím se myší, pavouků. Děs a hrůzu, paniku, pot na čele u mne vyvolá vždy na první dobrou plaz. V televizi, ve filmu, v zoologické zahradě, kdekoliv mám pulz nad 100, tlak neměřitelný a děs v očích. Vlastně před pavilonem terarijních zvířat postávám, většinou se nedonutím. Nemohu.
To, že mám chatu a pozemek v lese, ano, co čekám ? Sousedé o mé vášni vědí, nikdo nemluví nahlas, kolik potkal zmijí, užovek. Nikdo.
Čtyři roky všichni hadi v okolí neporušili embargo, až jednoho krásného a horkého dne jsem se potkala z oka do oka se svým prvním hadem v životě. Užovka obojková, metr a půl živého rozměru, si plavala v jezírku s mými kapry, žábami, skokany,ropuchami, pulci.
Mohu říci, mám dokonale vyvážený biotop, jsem pyšná. Jsem hrdá hlavně na sebe, neomdlela jsem, pozemek jsem neprodala a mé nové nájemnici jsem dala jméno Žofka. Doplazí se pravidelně, respektujeme se, ovšem pokud mi začne lovit ryby jako u sousedů, vyhlásíme si válečný stav.
Nevím, jestli mohu vůbec naznačit, ale cesta, má cesta za vysněnou zotavovnou po druhé kole jednání vypadá víc než nadějně, soudružka referentka naznala, že já nebudu takové zlo, ani stavba nebude takové zlo. Až bude černé razítko na bílém papíře, pak lze vyhlásit komuniké.
Zatím pouze pokorné pšššššt ...
Kdo rozhodně nemlčí, kdo předčí mé lidové vypravěčství, jistě tušíte, Soptíček. Od rána do večera, ohňostroj slov, písniček, básniček, estrádních výstupů, písniček / absolutní top ... Šly panenky silnicí, hlavně sloka s granáty a dukáty je neoblíbenější, vnučka má vkus a naznačuje, že jen drahé šutry mají smysl /. Čím jediným jí ucpu na pár minut ústa je zmrzlina, kavárensky se poflakujeme vydatně.
Máme za sebou další, kouzelný, výživný hysterák, s omýváním obličeje ledovou vodou. Chtěla jsem učinit změnu, ze Soptíčka nechat rozkvést holčičku Sofinku.
Byl by to zásadní omyl, spíše to vypadá na brutálního Sopťu ! Výchovně jsem pohořela, byla jsem po výstupu mé vnučky zralá na flašku Božkova, jedno zda černého nebo hnědého, šok, jak z milé holčičky naroste malá agresivní opička, je třeba spláchnout silným lihovým nápojem !
Každé pondělí netrpělivě sedím před obrazovkou a čekám na závěrečných osm dílů Hry o trůny a už dnes vím, že mi po osmé sérii bude tenhle svět fantazie, krásných lidí neskutečně chybět.
V nejlepším je čas se rozloučit, učiním tak i s měsíce aprílovým. Děkuji mu za příděl slunečních paprsků, v posledních dnech i dešťových kapek a nadevírám měsíci lásky, tulení, líbání a pokud se chcete políbit pod rozkvetlým stromem, musíte do hor, v nížinách jsou již odkvetlé.
A vám milé dámy, zítra přeji příjemný, ničím nerušený let. Pokud se dostanete z dohledu radaru, nezmatkujte, v klidu přistaňte a nechte se navigovat některou z vašich kamarádek nebo kolegyň, já své koště ještě večer vycentruji a slibuji, každé zamávám, ať je to Pavla, Karla, Martina, Hedvika ...





ZCELA JINOU OPTIKOU

Můj synovec fotí. Není líný, vstává ráno ve tři hodiny a jede si pro fotku.
Hřeje ho mládí, sny a já se přiznám, každá jeho fotografie mne pohladí, potěší a něčím učaruje ...






BOHEMIAN RHAPSODY

Tak i já si mohu udělat pomyslnou čárku. Čekala jsem skoro půl roku než jsem si sedla před televizi a poprvé si pustila film o skupině QUEEN a hlavním představiteli Freddie Mercury.
Nemohla jsem jít sborově do kina, tenhle snímek jsem si musela prožít doma a sama.
Jsem hudebně spjata s touto skupinou, na kotoučáku jsem slyšela před 40lety první písně a ještě dnes mám husí kůži. Není to pro mne momentální poblouznění, hit.
Jsem skutečně rocková babička, která rockem žila, měla a má ho pod kůží. Jednotlivé skladby evokují první lásky, milování, zkušenosti se zakázanými látkami, první zklamání.
Tak moc mám tuhle hudbu pod kůží, nedokázala jsem s davem brečet, s davem se smát, truchlit.
Když tenkrát Freddie zemřel, bála jsem se jen dodýchnout, jak silně mne to zasáhlo.
Hudba těchto umělců je můj věčný poklad, který si nesu životem, formoval mne a já na to musela být nachystaná, nebyla to pro mne komerční záležitost, ani momentální móda.
Poprvé jsem byla šíleně zklamaná, na druhou dobrou jsem brečela od začátku až do konce a po páté, mohu říct .... i já jsem viděla Bohemian Rhapsody.



/   zdroj  culto.latercera.com /
 

48 komentářů:

  1. Začnu id konce. To je škoda, že tě Bohemiam Rapsody zklamala. Já na filmu byla dvakrát.Ale jinak jsi měla hezký duben

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi to četla ledabyle ... já jsem viděla už pětkrát !!!

      Vymazat
  2. Krásně jsi zbilancovala duben - fuj to je ale ošklivé slovo. :-D Soptíček už je malá slečna, strašlivě to utíká. :-D
    Také nemusím hady. Kdysi jsem byla u přátel na chatě a s hrdostí mi ukazovali skalku, na které poprvé vykvetl hlaváček jarní. Byla mi trochu zima a než kamna vyhřála interiér, rozhodla jsme se být akční a požádala o hrábě, s tím, že budu vyhrabovat loňskou trávu a zahřeju se dřív než ty kamna. Rozhrábla jsem hnízdo plné hadů, práskla hráběmi a nejkratší možnou cestou jsem to vzala do chaty. Nehledala jsem schody, které se kroutily skalkou. Rovně, nahoru a s řevem: "Hadi!" Samozřejmě, že zařval i ten hlaváček. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že jsem se od srdce zasmála. Situace, kterou si dokážu živě představit a dovětek, že zařval ten hlaváček, třešnička na dortíku.

      Vymazat
  3. Jak říká můj polovičák - zatím jenom opatrné nadšení! :)
    Krásný duben jsi měla a i v tom nadcházejícím měsíci ti přeji jen to dobré :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Našlapuji po špičkách, říkám pšššt a bojím se dodýchnout.
      Děkuji za přání, bude to pátý měsíc tohoto roku, fakt to letí !

      Vymazat
  4. Duben se letos činil obzvláště mile, slunce hojně, teploty hřející, zahrada se plela jedna radost. Jen každé rýpnutí do země ohlašovalo nízkou hladinu zvlhlé půdy. Ale od soboty mám radost, prší, prší a voda se stíhá vsakovat, žádné prudké lijáky, kdy voda steče po povrchu.
    Měla jsi spoustu zážitků se Soptíčkem, co stále ještě nechce být Sofinkou, ale pořádným drakem Soptíkem, když už, tak už. A ty si nohy ušoupeš, aby si jí stále stačila a mohly jste se posléze kavárensky povalovat.
    A film, no utírala jsem v kině slzy, stahovalo se mi u srdce, smála jsem se - emoce co hýbou člověkem, líbilo se mi...
    Tak vkroč do nového měsíce Simi s otevřenou náručí, je to měsíc lásky!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domnívám se, že Soptíček bude mít do malé princezny hodně daleko a moc se to nezmění. Její maminka byla klidná, na pohodu, vnučka je skutečně drak.

      Vymazat
  5. Nechce se mi věřit, že tu je další měsíční bilance. Nějak hrozně to letí! Ale hezký byl ten letošní duben, že! Moc zdravím tebe, synovce i tu malou brutální slečnu - dospělí si s ní užijou, ale ona se alespoň neztratí!
    Simi, užij si let a těším se v květnu! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl nádherný, plný emocí a hlavně neskutečná pohoda, lidé vyklidnění, usměvaví, skutečně to léto z nás udělalo pohodáře.
      Ano, vždy když píšu kostku, jsem překvapená, jak se ty intervaly zkracují, život se nám smrskává.

      Vymazat
  6. Tak za prvé: jsi hrdinka, to bylo první, co mě při zmínce o užovce napadlo. Já jsem tuhle zahlédla na zahradě slepýše a pokoušel se o mně infarkt. Informace,že je to vlastně ještěrka bez nohou mi není k ničemu. Tep 200/110 jsem měla ještě doma.
    Za druhé: také sleduji Hru o trůny - třetí část měla pro mě opravdu překvapivý konec.
    Za třetí: musím konstatovat, že jsem asi jeden z mála lidí na světě co neviděli BOHEMIAN RHAPSODY a ani se na to nechystá. Můj čas teprve přijde.
    Za čtvrté: je vidět, že se Soptík ve světě neztratí a to je v dnešním světě asi dobře. Dokud funguje zmrzlina, ještě to není tak hrozné.
    Za páté: krásně shrnuto
    Hezký večer přeje EvaLuna ( PS: dnes je PONDĚLÍ !!! (

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třetí část byla naprosto úžasná, hned si to musím ještě dnes pustit, abych to zpracovala, už jenom pět dílů a jak to dopadne ???? :-)
      Já jsem skutečně musela počkat, nemohla jsem s davem, ale za to jsem vyházela ze sebe snad všechny možné i nemožné emoce, film je to skvělý, tak ti přeji pěkné pokoukání.
      Když on se mi ten měsíc vždy nějak podaří prožít, občas jsem na plech, občas na lano na švestce, tož snažím se ...

      Vymazat
  7. Také jsem měla hezký duben, aspoň si to snažím namluvit...:)
    Né, byl hezký. Dík za článek, mám dnes narozeniny, těsně před čarodějnicema, máma mě vyprdla o půlnoci...:)
    Já mám ráda veškerou havěť, jsem odvázaná ze všeho živýho. Vždycky jsem děsně překvapená, že to ještě kolem nás žije...žáby, ještěrky, hadi, ježci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též mám ráda nefalšovaný život a díky adrese v lese mám všeho dostatek.
      Gratuluji a přeji pevné zdraví, to ostatní se dá sehnat, koupit, ukrást, znásilnit, jen to jediné neee.

      Vymazat
  8. Nelíné a časně vstávající fotografy obdivuji a na důkaz úcty jim můžu slíbit, že jim nebudu konkurovat :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to také dané věkem, v tom našem bude hledět poležet a nechytit rýmu, kašel nebo revma !!!

      Vymazat
  9. I já patřím k těm, co duben prokýchali a déšť vítají nejen jako zdroj vláhy (a té už tedy bylo třeba), ale i jako úlevu od všudypřítomných poletujících pylových zrnek.
    A dubnová kostka je myslím podařená - ostatně jako tvé jiné kostky. Protože ty je skládáš z malých drobných kostiček fakt s chutí. A to je vidět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já tě opravím ... nikoliv má maličkost, ale můj život se skládá do kostiček a jako to má každý, jednou nahoře, jednou dole.
      Cítím s tebou, protože já to znám, jezdily jsme s dcerou i na injekce, občas to byl fakt nářez, alergie je náročná disciplína, bohužel.

      Vymazat
  10. Také můžu vstát brzy ráno a jít někam fotit, ale uvidím jen tmu. Malé město, málo světla, řeka někde zarostlá ve stromech..., Odrazy žádné, prostě nuda. Našla jsem dalšího příznivce velkoseriálu Hra o trůny. Gratuluji k seznámení a spříznění s užovkou. Soptíčka si užívej a říkej si, ještě štěstí,že nemám 3. To už by nezachránil ani Božkov. Držím palce se stavbou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hra o trůny je velkolepá záležitost, kdysi mne na to navedla dcera a já pokračuji.
      Je to neskutečná vášeň a připravuji se, že si zase dám všech osm sérií, pěkně od začátku.
      Já bych Soptíčkovi sourozence přála.
      A o stavbě ...pššššt.

      Vymazat
  11. Tak vítej v klubu těch co viděli!Paráda, neníliž pravda? Já je miluju o to víc, že jsem těmhle hudebním géniům a dinosaurům (Pink Floyd, Queen, Genesis,a ostatním) přišla na chuť až ve zralém věku 25 let. :-D Ale od té doby se mi tak dostali pod kůži jak žádné jiné skupiny. Nebrečela jsem, nicméně husinu jsem měla od prvních po závěrečné titulky. A to sakra velkou.... Koukám že s hady jsme na tom opět stejně, jako s mnoha jinými věcmi, jsou pro mne černá můra a představa, že se potkám někde doma s hadem, jak je teď dle zpráv docela časté, tak nevím. Asi by to se mnou seklo. Naštěstí nebydlíme v paneláku, aby někomu utekl, a tuším, že tady na vsi nikdo k těmhle hnusným tvorům nepřilnul natolik aby si z nich udělal mazlíčky. Pro mne byly a jsou nejhezčí tyhle poslední dny, i když zítra mne čeká Polsko, ale v tomhle dešti.... no mohlo by být i hůř, původně jsme měli jet v sobotu a na víkend je v předpovědi i sněžení....Dneska mi přijede ta naše meluzína a breptalka, tak musím dovařit pro holky hovězí polívku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano paráda, jen poprvé jsem to dala trochu hůř. Hlavně představitel mi přišel moc zženštělý, Freddie mi evokoval víc chlapa i se svou sexualitou.
      A to je problém, já ty písně znám celý svůj život jako odrhovačku a znám pohyby, úsměvy, je těžké to pro mne přijmout. Ale zadařilo se.
      Přesně, vzhledem k faktu, kde bydlím, leckdy se dívám do záchodové mísy než si sednu.

      Vymazat
    2. Pro mne byl v tom filmu jednička představitel Briana. Tam si člověk chvílema nebyl jistej, jestli tam nešoupli záběry z opravdových koncertů. Freddie byl hlavně kus chlapa, Rami je takovej klasickej egyptskej drobínek, i když tedy namakanej byl, to ano. Ale oni jsou prostě takoví subtilní. Taky ty písničky znám, mám ještě na VHS nahraný spousty klipů i koncerty, ale nějak jsem to nesrovnávala, i když u Live Aid to měli vymakaný do posledního kelímku na pivo....

      Vymazat
  12. Historka s užovkou mi připomněla moji maminku. Také se bála hadů, při návštěvě zoo musela odejít z pavilonu, kde hady měli. Ale když plavala přes rybník a v půli cesty potkala užovku, tak na ni cákla a plavala dál. Musím se pochlubit, že jsem jednou sebrala odvahu a pohladila si škrtiče.
    Můj duben začal smutně, na poslední cestě jsme vyprovodili manželovu maminku. K tomu jsem se ještě 14 dnů prala s nachlazením, kdy jsem skoro nemluvila. Náladu mi zvedl krásný výlet na Veselý Kopec a pak jsme minulý týden hlídali děti. Naší vzteklušce bych musela omývat obličej studenou vodou několikrát za den.
    Doufám, že i Tvoje zahrádka je pořádně zalita a přeji Ti krásné májové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V dubnu se s nachlazením pralo hodně lidí, přechod ze zimy byl náhlý a organismus stávkoval.
      Zahrádka jen vrní, tak hlavně aby to nebylo na dlouhé měsíce jediné zalití.

      Vymazat
  13. Jo, měla jsi hezký duben. A sepsala jsi to pro nás zase způsobem Tobě vlastním, abychom se pobavili. A já se fakt pobavila. Hady vidím ráda, ale někde za sklem. To si je s chutí prohlédnu. Slepýše, který se zahradou zavlní se nebojím, ale že bych slintala blahem když ho vidím, tak to snad ani ne.
    Taky si nemohu naříkat na uplynulý měsíc. A na jeho předposlední den jsem si nadělila jedno velice příjemné setkání. S kým a kde ? Koukni ke mne :-).
    Hezké dny, Simi!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se na takové setkání těším, ale musím si počkat na Prahu.

      Vymazat
  14. Simi, já úplně zapomněla na dnešní velký den! To si jdu můj smetáček hned oprášit.... :-)
    Ta synovcova fotka je super. Jak z pohlednice.
    A pozdravuj Žofku!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nebudu to přehánět, to že jsem to přežila, neznamená, že budeme největší kamarádi.
      Táda fotí nádherně, mám už připravené další pohlednice.

      Vymazat
  15. Jo a pro všechny, co ten film Bohemian Rhapsody neviděli: Fakt si to pusťte, stojí to za to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, fákt to stojí za to. Já byla dvakrát v kině (dcera mne převálcovala, má skóre 4:2) ale mám uloženo v kompu takže až budu smutnit nejvíc, tak si mám co pustit!

      Vymazat
    2. Na druhou stranu chápu, že jsou lidé, pro které je skousnout excentrické chování hlavního představitele nad limit jejich chápání a vnímání života.
      Nepochopí ho, žijí jinak, pro manýry hvězd se nenarodili a nejsou třeba v hudbě kovaní.
      Třeba echt hard rockoví fanoušci s tím přijetí museli mít stejně jako problém a chápu ho. Až po pátém shlédnutí mohu říct, bylo to fajn.

      Vymazat
  16. Už letím....... koště nastartované...... :o)
    Jsi hrdina. Mit hruzu z plazů a zároveň zvládnout přítomnost hada v jezírku u domů.... Klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po pravdě, co mi zbývá. Musím přijmout, protože ta lokalita v lese tyhle tvory doslova hýčká. Byla skutečně otázka času, kdy a za jaké situace se potkáme.
      Jsou jen dvě možnosti ... přijmout a nebo se odstěhovat.
      Kamarádka má chalupu u řeky a klubka zmijí jsou pravidelní kamarádi.

      Vymazat
  17. V dubnu se tu vystřídala všechna roční období, momentálně je podzim a na víkend slibují zimu. To háďátko bych taky nemusela..jinak doufám že ti to konečně klapne, ale nesmíme zakřiknout.
    Fotka krásná, konečně Karlův most bez lidí!

    OdpovědětVymazat
  18. Karlův most se dá zažít bez lidí, ale musí si člověk přivstat, pak má šanci se projít a vychutnat si historii.
    Já se také bojím, tichounce našlapuji, aby nevzbudila zlou stavební vílu.

    OdpovědětVymazat
  19. Simčo, tvůj duben byl nádherný, plný krásných zážitků, ale i jedné proměny Soptíčka. Tím obdobím si asi projde každé dítě, jen to okolí kouká divně.:o)
    Synovcova fotka je super a film jsem viděla už třikrát a pokaždé mne dostal.
    Přeji krásný prvomájový den. D.

    OdpovědětVymazat
  20. Vidím, že jsi navštívila Valdštejnskou zahradu včetně Senátu. Vnitřek paláce je nádherný a určitě za návštěvu stojí. Ve svátky bývá den otevřených dveří, a to tam bývá dost husto, fronty přes hodinu nejsou výjimkou. Soptíček se ve světě určitě neztratí, ale pro její doprovod je to někdy asi docela záhul, ale je to holka šikovná ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  21. Zdá se, že užovka přinesla štěstí do stavebního řízení! Jen tak dál, držím palce :-) A přeji překrásný máj plný lásky a radosti! :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Bohemian Rhapsody jsem viděla už v listopadu v kině a byl to pro mě ten nejemotivnější zážitek za poslední dobu. Mě ten film uchvátil na první dobrou, a i když Fredie byl ve skutečnosti trochu ,,mužnějšího" vzezření než jak byl ztvárněn Rami Malekem sežrala jsem mu to i s navijákem.
    Hra o trůny je pro mě téma, které se naprosto vymyká mému názoru na sledování podobných seriálů. Když ho začala sledovat dcera, nechápala jsem, jak takhle může plýtvat časem. Nevím v jakém jsem to vlastně byla rozpoložení, že jsem si pustila ten první díl. Asi mě zajímalo, co na tom všichni mají. Tak teď už to vím, a tak též netrpělivě očekávám nové díly poslední řady.
    Simčo, přeji Ti překrásný květen, ať se Ti podaří žít v symbióze s užovkou a vzájemně si nepřekážíte. Je to přece jen důkaz toho, že Tvoje zahrada je v souladu s přírodou:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
  23. Páni, nějak mi uniklo, že máš sourozence (leda by byl synovec od manžela)...
    Zdravím a měj se

    Alka
    https://krehotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=711429

    OdpovědětVymazat
  24. Zajímalo by mě, odkud je fotka sálu s modrými křesly.

    Přiznám se, že mně se Queen(i) nikdy zvlášť nelíbili a speciálně skladbu Bohemian Rhapsody úplně nesnáším, u Mercuryho mně také vadila tělocvičná gesta a zženštilost. Přišlo mně to trochu blýskavé a povrchní jako pop.
    Ale jednu skladbu od nich mám moc rád, a sice The Show Must Go On.
    Z jejich souputníků mám mnohem radši Dire Straits.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prostě Freddie byl svůj, a proto byl výjímečný. U něj to sedělo, i když to bylo hodně narcistní. Ale lidi to vždycky chytilo a dokázal je vtáhnout do koncertu jak nikdo. Jestli ti připoadal Freddie zženštilý, tak se podívej na nějaké video Queen s Adamem Lambertem.... to mě naprosto zhnusilo. Já jim přišla na chuť (a stejně tak Pink Floyd, Genesis, Deep Purple apod) až někdy ve 25 letech, takže jsem přešla s diska na rock a od té doby jsou pro mne prostě TOP a No.1 Dire Straits jsou výborná skupina, ale trochu odlišného hudebního rázu. Ale pochybuji že o nich někdy někdo natočí film, který se dostane na první v celosvětové sledovanosti a vydělá nejvíc peněz. I když by to nemělo být to co lidi na ten film přitáhne. Prostě Queen byl a je fenomén.

      Vymazat
    2. Miloši, na prvního máje zpřístupní na čumendu Valdštejnský palác a sídlo senátu, ještě krásnější jsou park přilehlé zahrady a parky.

      Vymazat
  25. Jaro miluju, a ano, moji alergici, (manžel i dcera) o trošku méně. Queen jsem milovala, ale do kouknutí na Bohemian Rhapsody se nemůžu nějak zatím přinutit. I když mně film manžel už třikrát připomínal. Líbil se mu. Možná se podvědomě bojím právě toho zklamání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se nemusíš bát. Tedy pokud nemáš historii skupiny a data vydání všech desek tak dokonale v malíčku, že je odrecituješ i když tě někdo v noci vzbudí a zeptá se... Ale ty drobné překruty nebo trochu jinak podané některé věci myslím vůbec nevadí, naopak to ve finále vyzní ještě silněji.

      Vymazat
  26. Duben, duben, co má máj za luben? Je to ešte česky? Ćo je za luben, čo to znamená? K tejto muzike nemám moc čo povedať, nepoznám akosi...

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.