úterý 23. dubna 2019

Akce  " DUDOVÁ  "  ...


Dopečeno, usmaženo, dovařeno.
Řízky a karbanátky se opalovaly dozlatova, brambory na salát se při loupání lepily na prsty jako v první třídě při řazení písmenek, kdy se lepící pasta Herkules jevila silnější než tavná pistole.
Rodinné veselí díky letním teplotám nebralo konce, chyběl jen ohňostroj. Sofinka bez ustání pronášela Hody, hody, do provody, dejte vejce ...nejlépe čokoládové, pubertální synovec oznámil, že bude učitelem, ale stejným jako Igor Hnízdo, studující synovec usínal za stolem. / prožil jako zanícený fotograf ranní svítání na německých kopcích, vstával ve tři hodiny / Celé velikonoční bujaré veselí vygradoval můj bratr dotazem, kde jsem koupila tolik krásných žab do jezírka ???
To, že by mohly do mého biotopu dorazit samy, si připustil až po třetí Kofole.
Sežráno, zlikvidováno, nic nezbylo. Všechny bílkoviny nutričně zapadly do tabulek, sacharidy jsem viděla k ránu utíkat do sousedního NDR.
A na dotaz, zda jsem byla omlazena, ano. V důsledku absence pomlázky jsem dostala režným koštětem.
Ať žijí svátky jara a zase za rok.
Tak nějak v povznesené náladě, že už mám tu merendu za sebou, jsem vyrazila slavit velikonoce do našeho hlavního města. Pokecat, rozebrat, po holčičím očumět, eventuálně provětrat nějaký pěkný obchůdek, tu kabelka, tu šaty, tam kouzelné boty. Tak  beránek musí obdarovat! 
 ..... a když jsem byla omlazena, přeci nebudu chodit ve starém, otrhaném, štupovaném.
Má radost netrvala dlouho, měla jepičí život. 
Při výstupu na nástupiště jsem zaostřila do svého hledáčku drbnu. Drbnu Dudovou.
Proboha proč ? Proč zrovna Dudová ? 
Když si Troška obsazoval do svých trháků Kelišovou, biblickou předlohou mu byla právě naše Dudová.
Kradla jsem se v davu, snažila se asimilovat, ale s mojí zářivě bílou hlavou a kontrastně opáleným ksichtem to byla neskutečná fuška. Když na mne z davu čekajících vyrazila rozradostněná kamarádka, doslova se mi valila vstříc s větrem o závod, skočila jsem za sloup a místo radostného vítání jsem zašeptala ... Rychle se schovej, támhle jde Dudová !!!!
A právě nyní čtu vaše myšlenky, proč blbne, proč se schovává, proč to prožívá ? 
Nejsem ani agent 007, nepíši ani Reportáž psanou na oprátce, neplatí mne KGB.
Ale od momentu, kdy se naším městem nese fáma, že se jezdím " lesbit " do Prahy do gay klubů, dávám si na všechny tyto Dudové, Kelišové nebo Hadrabové veliký pozor.
Omezuji se v projevu, v náklonnosti vůči ženskému rodu. Kdybych totiž souložila s mužem za bílého dne na našem náměstí, nevyvolala bych takové pohnutky v malosti svých spoluobčanů, jako když se obejmu a políbím na uvítanou s nějakou ženou. Jsem známá persona a velice často se stávám předmětem tlachů, ve kterých mi příští týden naroste druhá nebo třetí hlava, v šedesáti porodím malého Indiána nebo vyrazím na Mars, samozřejmě si tam otevřu další pobočku.
Takže, milí přátelé, pokud mne náhodou zahlédnete, jak má blonďatá hlava přískokem letí za první sloup, ano, jsem to já a právě bojuji s lidským předsudkem. Že když právě nemám chlapa, líčím fakticky pouze na ženy, protože je to právě velice moderní. Pokud mne už potkáte, nepodám ani ruku, protože mé sklony nejsou fakt čestné, mohla bych vás sebou stáhnout do bahna lesbických bordelů.
Ale jinak ... v Praze je blaze, protože si Dudová zapomněla cvikr ...















44 komentářů:

  1. Skvělý počtení, jako vždy! :)
    Až poletíš na Mars, rezervuji si jeden lístek. Ve vší počestnosti, samozřejmě :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistěže, počestnost nadevše a jak se lidově říká ... kámen šuká cihlu, jen si přitom zhasne !

      Vymazat
  2. Počkej, až se Dudová dozví, že existuje i třetí pohlaví a že je v módě.
    A ostatně, doneslo se mi, že prý ty žáby z jezírka líbáš v očekávání, že se promění v krásnou princeznu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudák, to není schopna pojmout a ještě budu nařčena ze zoofilie...

      Vymazat
  3. Umíš poskládat slovíčka
    a po ránu potěšit človíčka.
    Vypadám asi jako debil,
    když se culím na svůj mobil.
    Hele naše Simička
    Je prý pražská lesbička.
    Dušuje se Dudová,
    že je to pravda tutová.
    Marně Simča schovává se,
    za sloupy vždy líbává se.
    A já s mobilem v posteli
    tuším, ze jsem v p......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem o sobě slyšela, že jsem pražská lesbička, bylo mi moc líto, že vše, co v životě dělám, je naprosto zbytečné.
      Lidé si všimnou debilit, to podstatné jim unikne.
      Děkuji za boží báseň, potěšila.

      Vymazat
  4. Za tyhle svátky by se nemusel stydět ani pan Belmondo - měla si skutečně Veselé Velikonoce!
    Přeji příjemný den, Simi!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že byly opravdu veselé, ale díky lidem, kteří je se mnou prožili a slunci na obloze...

      Vymazat
  5. Škoda že jsem na tom nádraží nebyla já. Zahrála bych Dudové tak rozdychtěnou milenku, že by spadla do kolejí. Já trávila velikonoce též v blízkosti Prahy, dokonce jsme v sobotu byly s Míšou na tom Vyšehradě. Já tam vlastně taky potkala nečekaně takovou Dudovou, mojí šéfovou z penzionu. Míša z ní měla úžasný zážitek a zanechala v ní obdobný pocit jak v tobě kyblíky😊. Dneska se vracím domů po nádherných čtyřech dnech a vůbec se mi nechce zpátky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezahrála, nejsem v postavení, kdy bych si to mohla dovolit. Jsem skutečně známá osobnost našeho města a i když se říká, že je společnost benevolentní, věř, není.
      Jo, ty návraty...

      Vymazat
    2. Obzvlášť když jsou ty dny plné setkávání s lidmi kteří jsou mému srdci hodně blízko. To je pak ještě o dost horší.

      Vymazat
  6. Užila sis Velikonoce, Prahu jsi krásně nafotila,svými slovíčky nás pobavila. Nějaká Dudová Ti může být ukradená!!!!
    Pěkné dny, Simi!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se nepohybuješ jako součást veřejného života ve městě, potom ti může být ukradená. Já jsem na jiné straně barikády a mé osobě tyto pindy ubližují.

      Vymazat
  7. Vyloudila jsi mi slovíčky úsměv na tváři a potěšila dušičku krásnými fotkami. Měli jsme hezké Velikonoce, ale žádnou Dudovou jsme nepotkali. A jestli se někdy potkáme, tak Ti s klidem podám ruku a obejmu Tě. Po dobrém jídle a po blbých řečech je to stejné.....
    Simi, měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smích léčí, úsměv ladí tváře a to je dobře !!!

      Vymazat
  8. Ber to pozitivně: Nemluví se jen o tom, kdo nikoho nezajímá :-). Je zajímavé, že z mládí se pamatuji na sousedku Dudovou, která patřila do triumvirátu nejvýkonnějších staňkovských drben a mě vždycky těšilo před ní hrát nějaké divadlo, a rozdmýchávat tak nehorázné řeči, které o mně městečkem díky drbnám putovaly. Nejspíš jsou to utajené příbuzné, ale pssssst, nikomu ani slovo! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..staňkovských? Jde o Staňkov u H. Tejna? :)

      Vymazat
    2. Tohle přesně vždy říká můj účetní a já o to ve své podstatě vůbec nestojím, moc ráda bych, aby na přetřes přišlo něco jiného než má domnělá homosexualita...

      Vymazat
  9. Nechápu Dudovou, proč zrovna za ženskýma. Proč ne za chlapama? Závidím ty žáby v jezírku. Já jezírko nemám, tak na zahrádce na pumpě sedí keramická ropucha, jako živá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně, když nesedí na prameni! :-D

      Vymazat
    2. Dorko, při tom suchu, co teď panuje,sedí snad i na prameni!

      Vymazat
    3. Ty jsi si ještě nevšimla, že když nežiješ podle pravidel ... manžel + dítě + první auto + byt + dovolená v Jugoslávii, tak jsi DIVNÁ !!!
      Nezapadáš, nikoho ani ve snu nenapadne, jak složité je najít kolem padesátky chlapa, aby nebyl vyžírka, zloděj nebo hovado. A tak žiješ život mezi ženami, přeci nebudu sedět doma a hned jsi buzna !!!

      Vymazat
    4. Víš, tohle je fakt nad moje chápání. Mám přátele svobodné, ve vztazích, ovdovělé (sama jsem byla také vdova), rozvedené. Nikdy v tomhle nic neřeším. Je mi líto všech těch "Dudových", musí to být hodně nešťastní lidé! Jinak by tohle nikdy nemohli říkat a soudit.

      Vymazat
  10. Tak to je tedy síla! :-D Nikdy jsem nebydlela na dostatečně malém městě na to, abych tohle zažila na vlastní kůži, ale o naší rodině by jistě šlo drbů tolik, že o ničem jiném by se snad ani mluvit už nemuselo. Ony možná šly i tak, jen jsem o nich blaženě nevěděla. A vůbec mi to nevadí :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bydlím v krajském městě a má přes 100tisíc obyvatel, takže žádné malé město. Pohybuji se jako známá osobnost a jsem lidem na očích, mnohým jako osina v prdeli.
      Je mnoha lidí, kteří by si přáli mne vidět žrát listí, závist je šílená, ale pod pokličku nikdo nevidí a ani nechce.

      Vymazat
    2. V krajském městě? Tohle? Páni! Mám v některých ohledech skutečně malou fantazii! Tak každopádně tím hůř...

      Vymazat
  11. Simčo, mít takovou drbnu ve svém okolí není fakt žádný med. Dokáže napáchat víc škody než užitku. A nejhorší jsou ti její posluchači, kteří si neumí udělat svůj názor. :o) Nezávidím.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastně to celé před rokem odstartovala žena, která se stavěla do očí jako člověk, který je chápavý, přítel, lidumil a ve své podstatě je to kovaná svině.

      Vymazat
  12. Simi, ja ťa tak rada čítam ... bavia ma tvoje riadky napísané s ľahkosťou a noblesou ... díky za príjemnú chvíľku. paa L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to ve své podstatě vyzní jako veselé čtení a to jsem moc ráda, jen bohužel v životě mne to nesmírně mrzí, protože je to pravda.... a ta zračí, jak nízce dokážeme lidi chápat, jak mizerně jim nasloucháme, škoda.

      Vymazat
  13. Blondýnko, početla jsem si, bereš to s nadhledem, i když to někdy dokáže otrávit. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  14. Ano, "v Praze je blaze", ako to však po slovensky zrýmovať? V Prahe je...? Kto vie nech povie...

    OdpovědětVymazat
  15. Každý máme svou Dudovou :-))
    Tady by si přišla na své, v Itálii se porad všichni muchluji a olíbávají bez ohledu na pohlaví :)
    Že je v Praze blaze vidím (s určitou dávkou nostalgie) podle fotek. Velikonoce jsi měla blahé s tvou rodinou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme národ pokrytců, když si neumíme na něco odpovědět nebo prostě nechceme, vytvoříme si svou teorii a prosazujeme svou pravdu.
      Navíc nejsme kontaktní národ, právě kvůli povaze. Leckdy někoho skutečně ráda vidíš, ale obejmout ho, nějaká bázeň a odstup tam prostě je.

      Vymazat
  16. "S kým asi spí, toť otázka," zajímají se dobré duše a svými domněnkami si dokáží zaplnit život :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až budu ve věku Dudové, pokud mne bude zajímat jen obsazenost něčího lůžka, svůj život jsem prohrála. Protože na světě je tolik krásy...

      Vymazat
  17. Když se mají dva lidi rádi, na pohlaví nezáleží, tak tohle říkával jeden náš celkem normální kamarád ☺☺☺ Dudová to asi nezná, je to chudák ženská a nenech se rozhodit ☺ Krásný víkend, který snad konečně bude deštivý.

    OdpovědětVymazat
  18. Stejně je smutný, že v roce 2019 posílá paní Dudová ono smyšlené lesbení do světa jako něco dehonestujícího...a svět na to přistupuje.

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Blondýnko, moc ráda nahlížím na Tvůj úžasný blog a nedá mi to napsat Ti citát, který jsem dnes četla: "Nedělejte si starosti co o vás lidé říkají za vašimi zády. Jsou to lidé, kteří hledají chyby ve vašem životě místo toho, aby napravovali své vlastní chyby!" Měj se krásně a ať se Ti všechno daří podle Tvých představ. HelenaK

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.