pondělí 25. května 2015

Vážně ???...

.....tak nějak jsem reagovala u veterinárního lékaře...ale postupně..
Psala jsem, že naší kočičí slečnu postihla nemilá situace s průjmy a svěděním kůže, ani po podávání léků a dietních preparátů nedošlo k výrazné změně stavu, na veterině jsem si připadala jako doma a finančně už to začínalo být neúnosné.
Veterinární lékařka vzala v patrnost moje nadávání, že peníze netisknu a navrhnula poslední alternativu...testy na potravinovou alergii. Odebrala kočce krev a tři týdny jsme čekali na výsledek. V momentě, kdy mělo dojít na diagnozu, jsem nervozně těkala očima po ordinaci / bylo by potřeba vymalovat, loupal se strop /, hledala odpověď mezi dešťovými kapičkami na okenní tabuli, přepočítávala lahvičky s léky v lékárně a oddalovala verdikt....VAŠE KOČKA JE ALERGICKÁ NA KUKUŘICI.....bože můj, lékařka požila, lékařka se mi směje, lékařka musí být mimo.....VÁŽNĚ ?????.....ano, to bylo jediné nač jsem se jako idiot zmohla, musela jsem vypadat stupidně.
Cestou domů jsem propukala v nekoordinovaný hysterický smích, já jsem přeci své kočce v životě kukuřici nedala....do momentu než jsem si vzala první balení krmiva...na prvním místě jako složka kukuřice, druhé balení to samé, třetí balení obsahuje kukuřičný lepek, konzervičky obsahují kukuřičný šrot...nenašla jsem doma jediné balení kočičího jídla ve kterém by nebyla jako bohatě zastoupená kukuřice, kukuřičný lepek nebo šrot...
Už se nedivím, že domácí zvířata v zastoupení kočky a psy trpí obezitou a nemocemi spojenými s nadbytečnými kilogramy, když je ládujeme jako prase na výkrm šrotem. Neděla jsem si iluze, že vše obsahuje jen maso a zase maso, jistě...to je finančně někde jinde / ikdyž jsem pak byla mile překvapená, že se dá koupit kvalitní granule na internetu za slušný peníz /.
Trvalo mi několik hodin než jsem byla schopná najít krmivo, které neobsahuje kukuřici, ale to jen díky internetu, protože i hypoalergenní kočičí strava náš alergen obsahuje.
Dnešní svět nám přináší ohromné spektrum možností a s ním spojená úskalí, že už i zvířata mají onemocnění jako my lidé a kdypak začnou oni být alergičtí na nás, na lidský rod ???
No....máme to už pod kontrolou, kočičí slečna Rozinka je už fit, jen jsem jí zakázala večerní návštěvy kina , přeci jen ten popcorn tak krásně voní....

19 komentářů:

  1. Chudák Rozinka má zakázané kino Kam bude s kocourama chodit, když bude venku pršet

    OdpovědětVymazat
  2. Tak kukuřice! A člověk si myslí, že když si dá něco belepkového, že je to zdravé. Když nemůže do kina, ať se dívá za okny na ptáčky.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Díky dražšímu krmení jsem jí stejně musela snížit kapesné     

    OdpovědětVymazat
  4. Teď mi zrovna dorazilo kočičí žrádlo, tak to jdu kouknout....pro citlivé kočky...

    OdpovědětVymazat
  5. Simi, hlavně, že je slečna fit Návštěvu kina bude muset oželet

    OdpovědětVymazat
  6. No jo už není nic zdravého ani ta rostliná strava

    OdpovědětVymazat
  7. Netušila jsem že i kočky můžou mít alergii...🍀

    OdpovědětVymazat
  8. Koukám, že se vyplácí číst etikety...i u zvířecích potravin. Řekni Rózince, ať si jde raději chytit myš (ovšem ne někde v blízkosti kukuřičného pole)

    OdpovědětVymazat
  9. Rozinka je smutná, že nemůže do kina!

    OdpovědětVymazat
  10. [5]: Takřka ve všem je šrot, nahrazují s ním bílkovinnou složku , tedy maso

    OdpovědětVymazat
  11. [8]: Naše zvířata kromě mluvení budou mít za čas přesně stejné neduhy jako člověk

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Hanko, já jsem ráda, že se situace uklidnila, navíc Rozinka je kočka s velkým K, na rozdíl od kluků je svá, paličatá, ale nesmírně trpělivá, lékařka říkala, že ta úžasně trpělivou kočku nezažila, při odběrech se ani nehnula, nikdo jí nemusela držet.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to jsem ráda, že je už kočička v pořádku, nsše kočičky jsou naštěstí v pořádku, od začátku jsem kupovala jen masové krmení bez přísad... ale náš pes má alergii a vhodné granule nebo konzervy stojí obrovské  prachy, má 60 kilo a moc toho sní, také mu kupuji často levnější druhy masa, finančně je to nastejno, ale maso má raději a je to pro něj i zdravější a je bez problémů...

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Kočky jsou velice hrdé, Simi, kocouři už tolik ne.

    OdpovědětVymazat
  15. Ta je nádherná. Ano i zvířátka mají své problémy, co se zdraví týče. Je to jako s dětmi. Hlavně že jsi objevila vhodné krmivo a krasavice je opět v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  16. [14]:Já jsem na začátku našeho Edíka taky krmila přemrzlým hovězím, ale bylo náročné nejen finančně, ale i časově...pak začal přezubovat a museli jsme změnit stravování na konzervy a on už zpátky maso nechtěl

    OdpovědětVymazat
  17. U psů jsou zas alergie na levné kuřecí maso, které cpou do všeho jako výplň - i v drahých značkových granulích najdete aspoň kuřecí tuk! Rodiče mají strarého psa a je neskutečné, jak se po všech stránkách zvetil, co má granule bez konzervantů a bez kuřecího a dalších "příměsí". Myslím, že co člověk ušetří na krmivu, vydá pak u veterináře...

    OdpovědětVymazat
  18. Kukuřice v krmení pro kočky? Taky zírám! I když jsem si všimla, že konzervy, které kupujeme nejčastěji, obsahují obiloviny... stejně to není pro kočičí jídelníček přirozené. Ale zase znám lidi, kteří krmí kočky zbytky lidského jídla, klidně jim cpou knedlíky s omáčkou nebo salámy, což je ještě horší .

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.