čtvrtek 28. května 2015

Každý může mít svých 15 minut slávy...

....co má společného slavný citát Andy Warhola s babincem ?
O víkendu jsme se zase sešly v hojném počtu / jsem strašně vděčná, že každá z nás si najde čas a přijede / na babinci opět v matičce Praze. Bohužel jsme ve věku, kdy nás navždy opouštějí rodiče, rodí se nám vnoučata a čas letí jako bláznivý a mi nestačíme otáčet listy v kalendáři. Tato setkání jsou pro mě nesmírně cenná a moc si jich vážím, ještě víc mě těší, že je spojíme s nějakou fajn kulturou.
První zastaveníčko byla výstava Andy Warhola...vypisovat, kdo je, co je , nebudu, internet dokáže odpovědět na každou otázku. Tato výstava se mi líbila, obrazy mi byly hodně blízké, vesměs hodně známé a tzv. profláklé.


.....druhá výstava byla zasvědcena bratrům Saudkům a jejich 80.narozeninám. Mám ráda fotky Jana Saudka, když jsem zhlédla film " Fotograf ", byla jsem na výstavu ještě víc zvědavá. Fotky byly vybrány velice decentní, vesměs hodně rodinného rázu a další část byla věnována komiksové tvorbě Káji Saudka....


.....třetím dostaveníčkem s kulturou byla výstava katalánského malíře Salvador Felip Jacint Dalí i Domènech - Salvador Dalí, který se proslavil svými surrealistickými díly. Budu naprosto upřímná, zde jsem to nepojala, nic mi to neříkalo a možná jsem ještě nedospěla , abych toto dílo pochopila.


.......u jahodového pohárku v cukrárně na Staroměstském náměstí jsme poseděly a popovídaly a hlavně nanesly otázku, zda jsme už ve svém životě svých 15 minut slávy zažily nebo nezažily....cestou vlakem domů jsem přemýšlela a vlastně jsem zjistila, že já si na těch svých 15 minut ještě chvilku musím počkat.....

18 komentářů:

  1. Úžasné! Už se těším, až zas bude v životě čas na takové věci! V Pze mám sestru, musíme tam taky někdy vyrazit za kulturou! Dnes se chystám na Noc kostelů - sama, tatínek hlídá, ale taky se těším!

    OdpovědětVymazat
  2. Film Fotograf jsem už viděla, zajímavý, nevšední.

    OdpovědětVymazat
  3. Film jsem neviděla, asi budu muset napravit fotky jsou krásný

    OdpovědětVymazat
  4. Ta fotka Prahy je moc hezká. Z výstav se mi nejvíc líbí Saudci     

    OdpovědětVymazat
  5. J e to moc fajn když se takhle hezky zcházíte alespoň bude na co vzpomínat Ahoj

    OdpovědětVymazat
  6. Holky, jste dobrý! ...co se týče 15 (nebo třeba i 5 ) minut slávy - možná že časem zjistíš, že už sis je prožila, ale aniž bys to tušila. Jak se říká všechna sláva, polní tráva... Krásný den přeji.

    OdpovědětVymazat
  7. [1]:Všechny životní etapy mají své...když jsem byla za mámu a věnovala jsem se jen rodině, moc času na sebe jsem neměla. Nyní ho mám hromadu a zase mi chybí ty maminkovské starosti, ale naštěstí brzy přijdou ty babičkovské

    OdpovědětVymazat
  8. [3]:Určitě zajdi, já mám kino moc ráda, baví mě chodit do kina a lidi kolem sebe neustále kinem znásilňuju. Film byl parádní a naprosto značkový byl pan Roden.

    OdpovědětVymazat
  9. [4]: Taky jsem tam byla nejdéle, jednak jsou to už hodně profláknuté fotky a kdybych na to měla, nějakou kopii bych si koupila, ale začíná to od 3000kč nahoru     

    OdpovědětVymazat
  10. [6]:Už jsem to psala, moc si vážím toho, že všechny mají chuť jednou za čas zvednou zadek a přijet,máme si stále o čem povídat a jsme v kontaktu, přála bych si, aby to zůstalo co nejdéle.

    OdpovědětVymazat
  11. Film Fotograf jsem viděla a také jsem četla někde názory Sáry Saudkové. Dost se ohradila proti tomu, jak tam byla ona prezentována. Nicméně Roden snad jakoby se Saudkem narodil. Zahrál ho mistrovsky. Já patřím k té skupině lidí, kteří Saudka nemusí.  Jan Saudek mi nesedl ani jako fotograf, ani jako člověk. Ale je to věc názoru. Jinak jakákoli setkávání jsou  fajn. Já mám taková pravidelná s dávným kolektivem, pamětníky každý měsíc a jedno veliké jednou za rok. Ale zadaří se i setkání nevšední, nečekaná a o to více půvabná. A já měla v květnu zrovna dvě taková. Setkání s bloggerkami v místě bydliště a setkání s Helenkou, jejím manželem a Dášou.

    OdpovědětVymazat
  12. Přiznám se, že já na setkávání nejsem moc stavěná, ale čas od času může být takové setkání příjemné.

    OdpovědětVymazat
  13. [11]:A o tom to je, jsem každý jiný, každý vyznáváme něco jiného a je to dobře, svět je díky tomu hodně barevný

    OdpovědětVymazat
  14. [12]:Hani, určitě mě těší Tvé hodnocení...jen s Tebou nemůžu souhlasit, já se na fotografa vůbec necítím a to je skutečně upřímné.Když jsem byla na fotokurzu, viděla jsem skutečně lidi, kteří uměli fotit přirozeně, " bylo " to v každé fotce, já to tak nemám, musím to potit a nejsem spokojená, ze sto fotek vyberu třeba jen dvě.A technicky...hrůza

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Nic si z toho nedělej, Simi, jsem na tom podobně. Když vidím fotky svého přítele, akorát se vždycky naštvu a mám chuť s focením praštit.

    OdpovědětVymazat
  16. Fakt úžasný, takhle bych chtěla jednou (až dodělám školu) trávit svůj volný čas ^^

    OdpovědětVymazat
  17. Simonko, to je moc hezké, že si uděláte takovy pěkný  kulturou naplněný den Film jsem neviděla, ale věřím tomu, že Roden byl úžasný A Saudek mi nevadí, prostě  ho beru, že  je hodně svůj   

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.