čtvrtek 17. července 2014

V zdravém těle zdravý duch.....

....tak nějak jsem si zdůvodnila přihlášení na kurz zážitkové jogy v Jeseníkách. V běžném týdnu docházím na power jogu, chi-toning a pilates, takže výběr kurzu byl jasný a navíc jsem nikdy nebyla v Jeseníkách, tudíž i velký kus zvědavosti. Souběžně jsme se sešli i s dalšími účastníky, kteří buď provozovali turistiku v okolí Kralického Sněžníku a nebo se pod vedením lektora učili malovat pravou hemisférou./ taky velice zajímavé, když jsem viděla obrázky a malby z prvního dne a posledního dne, ten rozdíl byl obrovský /.
Vzhledem k faktu, že jsme se sešli na zážitkové joze lidé různě zdatní a věkově rozdílní, lektorka se rozhodla pro spíše méně náročný, ale velice očistný a meditační průběh. Poprvé jsem zažila párové uvolňovací cvičení, poprvé jsem cvičila bosa v nedotčené přírodě, poprvé jsem si máchala nohy v potoku a nebála se, že budu mít " rýmičku ", poprvé jsem "kořenila" na obrovské louce, poprvé jsem si uvolnila mysl natolik, že jsem zapomněla na hektický život města.
A že těch poprvé bylo, inu bylo...jenže dnes se člověk bojí šlápnout holou nohou na trávu, že se potká s klíštětem, se zvířecím exkrementem nebo injekční stříkačkou. Také chápu, proč jsou v zahraničí podobná setkání povinná pro vedoucí pracovníky, protože výsledkem je totálně vyčištěná hlava, tedy na chvíli....a hurá do procesu.
...a kam se poděl můj orchidejový svět ? Vypověděla mi službu technika a nemám čím fotit právě kvetoucí rostlinky, budu doufat, že se oprava zadaří...

3 komentáře:

  1. To musel být úžasný kurz. Já byla na automatický kresbě, to byo taky moc zajímavý.Měla jsem jít s kamarádkou taky na to kreslení, ale potom z toho nějak sešlo. Na to bych byla taky hodně zvědavá..

    OdpovědětVymazat
  2. [2]: Bylo to úžasné a hlavně díky lektorce.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.