pondělí 23. ledna 2017

Slušelo by ...

...se napsat, jak dopadla či nedopadla moje terapie s přikládáním pijavic.

PRVNÍ SEZENÍ....proběhlo v naprosté pohodě, obě rány krvácely velice minimálně. Po terapii jsem zvolila klidný, oddechový čas, nohy jsem nepřetěžovala, spíše jsem odpočívala. Do týdne zmizely malé modřinky v místě sání a do dvou týdnů jsem měla obě ranky nádherně vyhojené včetně odloučeného strupu.
Celé sezení mohu hodnotit jako příjemnou zkušenost, končetina byla během měsíce o 1 cm slabší v obvodu lýtka , i když se jedná o nohu, kterou mám po třetí operaci varixů stabilně širší.

DRUHÉ SEZENÍ....také proběhlo v naprosté pohodě, pouze pijavice byly obě tak silně přisáté, že je musela terapeutka za pomoci líhu odstranit. Po terapii jsem šla do zaměstnání, což se jeví jako zásadní problém. Noha nebyla v klidu, jedna rána velice krvácela celé odpoledne i večer. Bohužel jsem nevychytala ani následný čas, celý víkend jsem stepovala kolem dvaceti hostů při oslavách mých jmenin. Noha mi výrazně natekla, rána byla horká a oblast kolem šíleně svědila ....typickou alergickou reakci jsem si potvrdila , když jsem si vzala antihistaminika a ránu potřela též protialergickou mastí a došlo k pomalému ústupu alergických příznaků.
Tři dny trval otok, zarudnutí pomalu zmizelo a obě ranky se tentokrát hojily pomaleji.

TŘETÍ SEZENÍ ....nevím, nejsem člověk , co rychle věci vzdává, odepisuje. Po zralé úvaze, časem jednu zkusím na detox, ale s největší pravděpodobností né na dolních končetinách.

POUČENÍ ....z mé osobní zkušenosti doporučuji po sezení s přikládáním pijavic klid, pohodu a nohy nahoru. Moje masérka si přikládá pijavice na artritické klouby na horních končetinách a též mi potvrdila nutnost po sezení odpočívat, měla taky problém s otokem. I následné dny je potřeba se vyvarovat zvýšené fyzické námaze. Jen tak se docílí smysluplné terapie.
A co se týče alergické reakce, jsem typická světlá blondýna s kůží velice suchou, osypu se po slunci, osypu se po acylpyrinu, takže pokud mě nevezou / jako že mě vezli po aplikaci tetanovky /, není všem dnům konec.

Krásné dny s pijavicemi či bez nich...

19 komentářů:

  1. Je fajn, že dávám zkušenosti pro ty, komu pijavice pro zlepšení různých problémů doporučují. Neznám nikoho, kdo by s nimi měl zkušenost. Možná ji tají a nenapíše o tom. Lidi se tak nez´dozví plusy a mínusy této metody. Díky i za ně a přeji zdravé a nerizikové dny

    OdpovědětVymazat
  2. Brrr,fuj...!Hodně jsem o tomto četla,ale nikdy bych na to nešla.Nějak k tomu nemám důvěru a tato léčebná metoda se mi vůbec nezamlouvá.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle metodu jsem vůbec neznala, jen jsem o ní zběžně jednou četla ale myslela jsem si že je to zas nějaký módní výstřelek Teď vím že se opravdu provozuje, zatím nemám potřebu, ale taky si nejsem jistá zda bych zvolila tuto terapii ty potvůrky se mě totiž vůbec nelíbí, ať jsou užitečné nebo ne   

    OdpovědětVymazat
  4. O té metodě jsem slyšela, ale neměla bych odvahu to vyzkoušet. Pamatuju se, jak jsem se jako dítě koupala v nějakém rybníce a přisály se na mně hnusné černé pijavice. Já byla tehdy v tom rybníce statická, pinkali jsme si s míčem a já byla asi snadný cíl. Ještě ted', po více než padesáti letech, se mi při vzpomínce dělá šoufl.

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě, že tu nejsou žádné fotografie mně stačí jen ta představa

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavé . Já bych tu terapii nepodstoupila snad už jen proto, že se pijavic štítím, fujky.

    OdpovědětVymazat
  7. Pravda, pijavice nejsou žádná milá zvířátka, ale kdyby to pomohlo, tak možná i ano. Vzhledem k ne zrovna příjemným vedlejším účinkům bych ale  přece jenom volila jinou léčbu   

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: Když zadáš tohle do Google site:beallara.blog.cz pijavice ,

    OdpovědětVymazat
  9. Možná to prostě chtělo jen delší časový rozestupy... Každej organismus chce přeci jen něco jinýho...

    OdpovědětVymazat
  10. No pro mě den bez nich. Tohle bych asi nedala

    OdpovědětVymazat
  11. V článku o pijavicích mi chybí něco na odlehčení, jako tomu bylo myslím minule... kdepak se ten tvůj Míša asi schovává, že jsi nám ho tentokrát neukázala

    OdpovědětVymazat
  12. Dík za podrobný rozpis všech přisátí. jsem ráda, že něco nemusím řešit. Zase mám jiné potíže.

    OdpovědětVymazat
  13. Mam strach i z rybiček, ke kterým se mají dávat nohy tohle bych nedala i popis mi dal zabrat!

    OdpovědětVymazat
  14. Já bych uvítala rozhodně krásné dny bez pijavic.

    OdpovědětVymazat
  15. Šmankote tys byla na pijavicích? Jsi udatná duše....I když jeden nikdy neví...

    OdpovědětVymazat
  16. Obdivuji tě, že jsi toto podstoupila.

    OdpovědětVymazat
  17. Zase jedna zkušenost, Simi, jsi dobrá, že jsi tuto terapii podstoupila a podělila se o své prožitky.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.