pátek 16. října 2020

Jako kostelní myš ..

...aneb neohrozím Leoše Mareše.


Rozhodla jsem se navýšit své investiční portfolio.
Ve vidině milionových příjmů jsem se začala studovat, jak na instagramový účet.
Obrovskou inspirací se mi stal Leoš Mareš, nejenže používá správné filtry, ale prostě a jednoduše ty 
 " míče " se k němu kutálejí, o tom žádná.
Získat na svou stranu tisíce followerů není žádná sranda. 
Nemám tým odborníků, stylistů a jiných přidavačů.
A tak nezbývá než poctivě přijmout rady instagramových guru a překonat sama sebe.
Mimochodem radí ... každý den ukažte, co máte na sobě !
Už jen správný postoj by vydal na celou knihu, jak zastrčit, jak vystrčit, kterou nohu nabídnout, kterou schovat. Vycpat dekolt ponožkami či tenisovým míčkem ?
Jak se tvářit, jak neukazovat tři brady, ale pouze jednu.
Moje kamarádka Lenka se moc ráda fotí. Nezapomenu na snímek, na kterém prezentovala svůj skoro štíhlý pas, zapomněla dýchat a její obličej měl barvu vlčích máků. Přiznala, že díky zadrženému dechu málem omdlela, ale nikdy neměla tak útlý pas.
Zde já osobně cítím obrovské rezervy, hlavně v domácím prostředí. Ráda chodím tzv. na ostro. 
Každá zdravá žena, která má odkojeno, prožila tisíce jo - jo efektů, potvrdí, že má problém najít svá nezbedná ňadra na správném místě a ještě si to mám nafotit a prezentovat ?
Dále radí ... nezapomeňte všem ukázat, co denně jíte !
Když v noci stojím ve svitu malé ledničkové žárovky a tajně debužíruji, pochybuji, že by můj portrét strašidla někoho natěšil. Bohužel i ta skladba nočního jídelníčku neodpovídá racio stravování.
Za bílého dne se snažím stravovat korektně a odhodit nějaké to kilo navíc.
Jak získat na svou stranu další obdivovatele, když jsem dnes k obědu měla celerové pyré. 
Už jenom to slovo pyrééééé a k tomu z celeru, cítíte tu tragikomedii ? Kdo by tohle jedl ? / nemračte se, já to vidím :-) /.
V době, kdy náš národ ještě mohl svobodně zpívat a kavárensky se povalovat, vedle mne seděla slečna, která potřebovala zaznamenat obsah svého dezertního talířku. 
Netuším, zda se jí chvěla ruka hlady nebo nedočkavostí, ale v jednom okamžiku vytahovala svůj chytrý mobilní telefon z hromady šlehačky, teplých lívanečků a přelivu ze slaného karamelu. To aby kámošky věděly, že to byla fakt mlaskačka !
Rozhodně radí ... každý den přidejte něco výjimečného !
Už jen to, že člověk ráno vstane, nic ho nebolí, je důvod k oslavě. Tu pravidelně završím ovesnou kaší, sklenka šampusu s jahodou by jistě vyzněla stylověji, což mohu chlastat už od rána ? 
Brutální čtyři hodiny ráno, na ulici jen opilci, popeláři a já. A selfie si ráno každý odpustí.
Jak ráda bych potkala Brada Pitta ve stavebninách při nákupu betonu na septik. Toužebně jsem vyhlížela mezi regály v Lidlu Jacka Nicholsona, zda si vybere aku vrták nebo malý kompresor na dohuštění galusek. 
Ve frontě v hobbymarketu jsem po očku sledovala, zda by Axl Rose dodržoval dvoumetrové rozestupy s jeho rebelskou povahou a vono nic. Pod rouškou je každý celebrita a zloděj výjimečných momentů.
Nezapomenout ... čtvrtky jednoduše patří fotografiím z dětství !
Tak zde cítím slabinu v dalším finančním profitu. Černobílá prezentace socialistické šťastné jiskřičky, posléze pionýra, je to vůbec politicky korektní ? Není to zakázané ?
Na všech fotografiích z dětství mám jeden a ten samý sestřih, podle kastrolu. 
Má generálka v této disciplíně doslova vynikala a staticky stojícímu dítěti tato úprava kštice dodávala punc malého debílka, jen uslintnout. 
Hele, mami, promiň, ale na ty nůžky jsi měla dostat zbrojní pas. :-)
Vidíte, jak je složité se stát instagramovou celebritou ? Jak nelehké je chodit Pařížskou ulicí, utrácet, radovat se a ještě to celé dobře prodat. Kdo umí, tomu čest.
Vážení a milí přátelé, já raději slovem než fotkou, já raději blogem než instagramovým účtem. Tímto se omlouvám za 100+1 fotografii hradu Střekova měsíčně, za neumělé a přesto procítěné povídky ze života, za pokusy o vtipné či neméně drsné fejetony. 
Jo a Leoš Mareš může v klidu spát, jediný filtr, který jsem dnes použila ... byl do vysavače :-)




/  a jedna nostalgická, když jsme ještě měli křídla, mohli zpívat a létat. Svět měl plno krásný barev a neschovával je za kus látky. Přeji vám všem jen a jen zdraví ... a naději /

60 komentářů:

  1. Simi, kam se na tebe Leoš hrabe, k němu za rozdíl od tebe nechodím, ale zase - jako na potvoru - k tobě ode mne peníze nepoplynou.
    Ve čtyři ráno někdy usínám!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leoš Mareš je velice, velice zdatný obchodník. Jeho značka vydělává a je příklad, jak od nuly k milionům.
      A pak si ty míče umí užít. Fandím každému, kdo to umí a nemám v sobě hořkost, naopak.
      Celý život se řídím heslem ... Přej a bude ti přáno !

      Vymazat
  2. Simonko, zase jsi mě DOSTALA!!! Článek jsem si přečetla jedním dechem a ještě se zasmála. Moc Ti děkuji za krásné povídání. Jo, na ten sestřih podle "kastrolu" si také vzpomínám. To jsme snad nosily všechny holky. Já ještě v první třídě takového zakrouceného kohoutka nahoře, zapnutého sponkou. Pak jsem ve škole chytila vši a vlasy šly dolů....Zase jsem měla podle kastrolu střiženou ofinu. Vytahané tričko jsem také nosila k tomu skládanou sukni a vytahané bavlněné punčocháče, které seděly jen ve chvíli, než byly vyprané a pak doslova rostly s námi. Tehdy jsme chodili všichni tak nějak stejně oblečení. Na lepší oblečení nebylo a nebylo ani co kupovat. Přesto bych řekla, že jsme k sobě měli blíž. Běhali jsme venku, blbnuli, měli plno kamarádů, kteří na tom byli stejně. Dnes je jiná doba.Mladí sedí vedle sebe v parku a místo aby se bavili, tak čučí do mobilu a posílají si SMS i když sedí vedle sebe, což nechápu. Komunikace se dostala do virtuálního světa. Teď se budeme zase zavírat doma a maximálně se dostaneme ven na chvíli někam do přírody, k lesům, do parků, jen ne mezi lidi, abychom si to svinstvo nepřinesli domů. Přeji Ti Simonko hlavně zdraví a krásný, pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to mne těší, že jsem tě dostala, v dnešní době se musíme smát a já si to dala za úkol.
      Nejsem vyznavačem starých časů, ale v době, kdy jsme nesdíleli, jsme se skutečně k sobě lépe měli a vyznávali úplně jiné hodnoty.
      Ve své podstatě ani naši rodiče na nás neměli čas, ale vzájemný respekt nedával šanci na větší poklesky.
      Já jsem vděčná za dobu, ve které jsem vyrůstala, v té dnešní by mne už dávno zavřeli kvůli temperamentu a profilu neřízené střely, do blázince.

      Vymazat
  3. Simčo, díky za bezva článek u kterého jsem se pořádně zasmála. A to není v dnešní době zas tak jednoduché, ke smíchu toho moc není.
    Já ten virtuální svět také nějak moc nechápu a už vůbec nerozumím tomu, proč by mělo někoho zajímat co jsem měla ke snídani, k obědu nebo k večeři. Jó a ten blboučký střih podle kastrolu byl i za mého mládí, ten přežil několik generací ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zcela bez obalu, občas něco pěkného vyfotím, pohárek, dortík a pošlu to.
      Ale abych s tím ovlažovala dnes a denně, prezentovala svou sterilní domácnost, na to nemám čas, ani náladu.
      Spoustu času mi sebere blog a ještě se stále prsit na instáči.
      Navíc, stejně tě každý jen pomluví :))))))

      Vymazat
  4. Já se docela dobře bavím nad každým vážně míněným návodem, co se všechno musí a nesmí, když někdo chce mít úspěšný blog, facebook či instagram, protože takový návod většinou obsahuje nejmíň deset zásadních rad, které kdybych jen z poloviny dodržoval, musel bych se sám před sebou hanbou propadnout. Ale už jsem se smířil s tím, že ze mě - aspoň podle měřítek podobných radičů - nic nebude.

    Já se rozhodl, že instagram budu mít prakticky jen pro kontakt s fotografy, kteří mě zajímají, a ti tam kávičku s dortíčkem mívají jen málokdy :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že na nás mohou být rodiče pyšní. Žijeme sice obyčejný, ale plodný život, nechlastáme, nefetujeme, nekrademe. V tomto měřítku jsme doslova bohové.
      Návody jsou dobré k sestavení skříně, postele, ale na život, nic takového neexistuje, naštěstí !!
      Každý člověk, který se chce prezentovat musí ty druhé upoutat nějakou vlastností, dovedností a buď to tam je nebo není.
      A já jako žena a blondýna návody ze zásady nečtu, mám pak pestřejší život. :-)

      Vymazat
  5. Na míče z instagramu nemám čas :), plukovník zasáhl do sportu, tak je ze mě osobní trenér synka, a tak jsem trochu v laktátu, skloubit práci s buzerací, aby se učil, aby víc máknul,aby,aby aby....za to vše je mi odpověď: matko nevyšiluj.....a objetí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to na ně nemusíš mít čas, když se budeš pořádně snažit, začnou přistávat ty míče bez debat :-)
      Jsem ráda, že tohle nemusím řešit, fakt a vám rodičům nezávidím.

      Vymazat
  6. Instagram je o čtvercích.
    Mareš má kožich.
    Mareš se má.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně geometrie nikdy nešla, měla jsem obrovské problémy s kružítkem !

      Vymazat
  7. Úžasný článek, ohromně mě pobavil a zároveň mi mluví z duše. Zrovna včera jsem si tak nad tím dumala, co hrozného by se mi muselo stát, abych si někdy musela založit inst.účet. Zatím jsem na důvod nepřišla, ale o to víc jsem ráda za blog :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až mi vyschne pramen a nic nevymyslím, pustím se do filtrů :-)
      Já už jsem to říkala mnohokrát, jsem člověk, který inklinuje k závislostem, tudíž si nemohu pořizovat ještě kromě blogu další žrout času.

      Vymazat
  8. Simi, zase jsem si báááječně početla a pobavila se.👏 Ani já nemám potřebu "obnažovat se" na sociálních sítích. Ale blogování mám ráda. Hlavně mám ráda vás, své blogové přátele.💖
    Přeji ti krásný a pohodový víkend.🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emi, kde ty jsi se tak dlouho courala ????
      Já se svlíkám ráda, ale hranici si stanovím sama, pevně věřím, že mám co nabídnout jinak než fotkami dokonalé domácnosti nebo holé prdele v koupelně. A hlavně, už na to nemám tu figuru, víš .-)))))))

      Vymazat
  9. Teď jsem se s chutí zasmála! Skvěle popsané, toho Leoše sice neznám, ale asi to bude někdo, komu se zde říká “influencer” česky by se asi řeklo ovlivňovač :-)) Mě už neovlivní, ale prý vydělávají miliony (speciálně jedna, známá i ve světě ). Při zmínce o celerovém pyré jsem se opravdu mračila a střih podle kastrolu měla taky! Ovlivňoval nás kdekdo ale byli jsme veselejší než dnešní mládež, aspoň se mi to tak zdá. Přeji hezký víkend 🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leoš Mareš je prototyp chudýho kluka z Berouna, který z prdu udělal kuličku. Je to vynikající obchodník, má čuch na míče a umí je vydělat a já před ním skláním. Přeju mu to, neměl to zadarmo, na rozdíl od jiných.
      Navíc je to zdatný komentátor a inteligentní člověk, takže než něco vypustí, přemýšlí o tom. Není jednoduchý, má v hlavě.
      Osobně mne tato kombinace hodně baví, protože to je podložené, děsí mne, když statisíce vydělávají trubky, které mají v hlavě seno a to seno ještě na veřejnosti prezentují.

      Vymazat
  10. Stačí, že jsem si pořídila blog, ještě instagram k tomu - co bych tam furt dávala :D. Oběd v závodce? Nebo ten chleba se sýrem, co jsem zhltla včera v poledne, když jsem se v rámci HO urvala od PC? Akorát bych mohla dokumentovat, jak budu kynout, protože včera jsem nachodila úžasných 866 kroků (šéfstvo nějak předpokládá, že když mám služební noťas, budu u něj sedět od rána do noci ;-/).
    Simi, díky za počtení a krásný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezávidím nikomu, kdo musí dělat z domova, to je takový opruz.
      Domácnost to hodně ovlivní a nedivím se, že lidem ve velkém hrabe.
      Moje vnučka jednu dobu za každým druhým slovem říkala, tatínek má míting, hrůza, běs.
      Kynu taky, nemám pohyb a budeme kynout ještě víc, zavření kvůli podzimu.

      Vymazat
  11. Blondýnko, co ti mám napsat? Opět parádní čtení. Instagram jsem si zakázala, i když to umím. Občas tam chodím kvůli dceři, která tam někdy dává fotky. Sama pro sebe to vnímám a i pracovně jako naprosto zbytečnou věc. Nefotím si jídlo v restauraci, páč ho chci jíst teplé, sebe fotit, no tom bych raději pomlčela. Ale mně to pořád neoslovuje a nevidím v tom žádnou výhodu. Ale ještě jednou díky za tvůj příspěvek a měj pěknou sobotu i bez instagramu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme stará škola, my ty míče prostě nedostaneme na své hřiště, škoda. :-)
      Já taky ráda teplé, studené mne nebaví, to my všichni horkokrevní Italové.

      Vymazat
  12. Simi, tvůj málem instagramový příspěvek jsem si přečetla už včera večer. Pasáže jsem četla nahlas, ani nechtěj vědět, kam tvé úvahy dovedl dovést můj muž a syn. Nebude se tajit, plakala jsem. Smíchy, pochopitelně!
    Děkuji za tu chvilku nezřízené zábavy, protože té si teď moc neužijeme...
    Měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, musíme se smát, všichni.
      Já jsem si už na jaře předsevzala, že mé příspěvky MUSÍ být veselé, protože na ten poser nejde jinak vyzrát.
      Musíme se smát, musíme, jinak se z toho posereme !

      Vymazat
  13. Fantastické! Ale aj tak: čo odporúča p. Mareš na ten "ôsmy" deň v týždni? Nič?!?
    Tak ja Ti navrhujem písať a písať, znovu a znovu, nech sa mám super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahý, tebe miluju a ty to víš.
      Budu o tebe pečovat, jsi můj panovník, jsi můj král.

      Vymazat
  14. Blondýnko, báječné čtení. Pobavila jsem se a hlavně zasmála. Instagram mám, ale chodím tam hlavně kvůli panenkám. Jinak tam neumím ani vložit fotku.
    Jo, účes podle kastrolu jsem nosila i já, to snad bylo nějaké nařízení nebo co, že jsme všichni nosili stejný účes.;-) Díky za Tvůj dar psát, kam se na Tvůj blog hrabe nějaký Instagram.
    Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono ty tři koruny za holiče tenkrát prostě nikdo nechtěl vynakládat, tak se prostě tenhle střih dědil z generace na generaci a když se člověk podívá na fotky, kalamita :-)
      Jestli jsem potěšila pár lidí, usmáli se v nelehké době, jsem ráda.
      Musíme se smát, protože to co nás obklopuje je prostě průser.
      A děkuji, mnohokrát, je to závazek, milý a budu se snažit, aby tady bylo veselo !

      Vymazat
  15. Co se týče instagramu, dostala jsem se jenom k jeho založení, cokoliv navíc bylo pro mě složité a žádný guru mi nechtěl poradit :D, takže mi čas od času chodí upozornění, abych se podívala, co je na instagramu nového a tím to hasne. A když si teď navíc čtu, co je k úspěšnému vedení inst. účtu třeba, zjišťuji, že na to nemám energii ani potřebné zážitky.
    Na ten sestřih podle kastrolu měli asi naši rodiče patent a nebo je to učili ve škole. Nosila jsem to na hlavě prvních patnáct let života a několikrát jsem s k tomuto účesu vrátila i jako dospělá, asi z nostalgie. Nebo blbosti. :D
    Skvělé čtení, Simi. Pobavila jsem se. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli to také všechno není o tom, že jsme na to staří a moc uvědomělí :-)
      Ano, na tvých retro fotkách mi srdce zaplesalo a potěšilo se, máš tam taky jednu pěkně kastrůlkovou !

      Vymazat
  16. Jo, nemají to lehké ty instagramový celebritky. Nemají. Za to my, normální lidi si můžeme užívat života bez neustálého kontrolování se zda vypadáme tak jak máme... když mi uhynul telefon v důsledku napapání se omáčky,(zajímalo by mě, jestli té slečně po té šlehačkové a karamelové náloži ještě fungoval?) trávila jsme den v hledání co místo něj. Sice primární účel, tedy telefonování se pomalu vytrácí, (mám dojem že za chvíli to bude jen takový přílepek, většinou komunikuju přes Skype nebo messengera), ale stejně pořád to je telefon a tak potřebuju aby nebyl zas tak moc chytrej (je) a měl, pro případ že si zapomenu foťák i možnost vytvořit nějaké ucházející fotky, takže to bylo jedno z kritérií. To hlavní ovšem byly vyčleněné finance. A tak mám telefon, který má úžasný ! objektiv na selfie, což je disciplína která je velmi pro síťové vydělávání peněz důležitá, leč pro mne naprosto nepouživatelná, neb selfie nesnáším. Jo, a ještě jedna věc ti chybí! A to sakra důležitá.... napumpovaný rty do tvaru kačeřího zobáku! To prostě jako správná instagramová hvězda musíš mít, jinak jsi nula! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, umíš si ji představit s tím zobákem? Každý by se jí lek(l)! A co by na to řekla Sofinka?
      Jiřina z N

      Vymazat
    2. Tak u mne ještě to telefonování převládá, jednak pracovně i soukromě. Nejsem na dlouhé vypisování, tak raději telefonuju.
      Chybí mi mnoho důležitých detailů včetně kačeřího zobáku, přifouknutých koz, tetovaných obočí a jiných laskomin. Tahle sebeprezentace je fakt tragická, ale ještě tragičtější je fakt, kolik na to ti lidé trží.
      Je to neuvěřitelný byznys, ve kterém lítají šílený peníze. A za to, že strkáš hlavu do objektivu a propaguješ a propaguješ.

      Vymazat
    3. Co Sofinka ? Ale každý normální chlap, co nemá v hlavě seno a vnímá esteticky se nad takovým zlepšením oklepe.

      Vymazat
    4. Bohužel dneska už tu je generace chlapů, kteří na tomhle vzoru jak má ženská vypadat vyrostli a vyrůstají a tak to dokonale pokřivuje jejich chápání pravé ženské krásy. A to samé platí i o holkách. Když jsou ze všech stran masírovaný tímhle, samozřejmě že berou za platnou normu že tak prostě musí vypadat. V tom vidím ještě větší tragédii. no a pak ústup soudného myšlení....

      Vymazat
    5. Stále říkám, že bych nechtěla být mladá.
      Dnešní doba klade na jedince takové nároky, že vydrží pouze ten, který to má v hlavě srovnané, má za sebou normální rodinné vztahy a nějaké sebevědomí.
      Celý život jsem toužila po nových prsou na tom správném místě, nejdřív nebyly peníze a když omarodila minulý rok švagrová, přišla pokora.
      Dnes vím, že jsou potřeba jiné hodnoty než kozy na správném místě.

      Vymazat
  17. Simčo, blondýnko, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost! To, co jsi napsala, mě přesně napadá vždycky, když se někdo diví, že nemám instagram. A ostříhaná podle kastrolu jsem chodila taky hóódně dlouho! Fakt jsem si zavzpomínala :)
    Díky díky a hlavně piš, garantuju Ti, že díky tomu nebudeš chudá jak ta kostelní myš! ( to se mi to rýmuje, že jo?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chápu, že v dnešní době je in poreferovat slovem či fotografií celému světu, zda jsem si dnes vzala menstruační kalhotky či menstruační kalíšek. A taky to upřímně každého zajímá.
      Nezdůvodňuji, ani nevysvětluji, je to mé osobní rozhodnutí, protože jen tak mohu rozhodnout, do jaké míry budu chodit oblečená a do jaké míry obnažená.
      Ale zároveň říkám, že je tato volba na každém z nás. A každému fandím v jeho volbě.

      Vymazat
  18. Veselé čteníčko a zasmála jsem se i u komentářů s Tvými odpověďmi. Mně tedy už opravdu Instagram a podobné záležitosti nehrozí. Ke štěstí mi stačí blog. Je to tady takové pro mne OK. Jo -účes v dětství. U mně to bylo takhle. K holiči jsem chodila vyzbrojená slovy mé mamky: řekni, že to chceš do kulata do půl uší a později jsem už mohla říkat: ostříhat do košíčku. To znamenalo do půl uší, ale postupně do zadu byly vlasy delší.
    Ovšem mně se vlasy kroutily, takže tak nějak to bylo jedno :-)))).
    Klidný víkend, Simi!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě se u vás již velice revolučně stříhalo :-)
      Když tu hrůzu nezvládla moje mamka, rozhodně jí vytvořila zdatná paní holička, která jedním rázným šmiknutím vytvořila na hlavě kalamitu. Když si to zpětně vybavím, tenkrát se střihu a estetickému výsledku moc váhy nepřikládalo.

      Vymazat
  19. Tak to bylo velmi veselé čtení! :-) Zcela upřímně ale všem těm influencerům ani trochu nezávidím. Musí to být hrozné, proměnit svůj život v jednu velkou reklamu na sebe sama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musí to vyžadovat obrovský potenciál nápadů, jak vyniknout, jak na sebe upozornit, nezapadnout a hlavně přitáhnout tisíce lidí, kteří budou nadšeně tleskat.
      Zbláznila bych se, od rána do noci se prezentovat.
      Já závidím pouze ty peníze, na rozdíl od jiných, kteří musí manuálně za hubičku dřít a na instáči si přijdou na raketu a jenom se tam prsí.

      Vymazat
  20. Ta fotka je dokonalá, a málem jsem Ti zbaštila, že sis vážně pořídila "instáč"...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle mám utříděné už dávno, internetem já se neuživím.
      Jsem stará na inovace, málo pružná na změny a inklinuji k závislostem, tak proč dráždit hada bosou nohou.

      Vymazat
  21. Simi, sedím před monitorem, hubu od ucha k uchu. Prý smích prodlužuje život, takže velký dík za jeho prodloužení. 🌹💕 Sestříhaná podle hrnce jsem chodila také hodně dlouho. Maminka měla tak akorát kastrol a k tomu ostré krejčovské nůžky. Občas mi na tu hrůzu na hlavě ještě uvázala mašli.
    P.S. Kouzelná fotka s malou princeznou. 👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Málo se směje a těch důvodů je nyní skutečně poskromnu.
      Tvoje maminka měla vkus, to ta moje mašli v životě mockrát neviděla.
      Aby si to zjednodušila, nikdy mi na hlavě nenechala dlouhé vlasy, kdo by se o ně staral, jen ztráta času :-)

      Vymazat
  22. Je to veselé počteníčko, pěkně jsi to napsala. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíme si to dělat veselé, když život právě veselý není.

      Vymazat
  23. Simi, ani já nemám instagram, asi proto, že nejsem instantní. Ráda fotím, ale fotky si nejdřív vytřídím a zpracuji, než je pustím do světa. A selfíčka mi nejdou, na žádném se nepoznávám. Také mám radši blogový svět, i když je asi pomalejší, ale já potřebuji zpomalit. Krásně jsi vše sepsala, početla jsem si.
    A se Sofinkou vám to moc sluší, vy kavárenské povalečky. :o)
    Měj prima neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mne baví ten proces realizace, to vybírají z desítek fotek, případná radost z jedné povedené.
      Do blogového světa musíš také dát víc ze sebe, nejen pozlátko.
      Za ty roky jsem viděla plno příchozích blogerů, kteří se domnívali naivně, že pár články zaujmou natolik, že budou do pár měsíců přijímat ceny v Praze za nejlepšího blogera. A kolik jich to vzdalo, když to tak rychle nepřišlo.
      A je skutečně pomalejší, což umožňuje také normálně žít.
      Nejsem fotogenická, tudíž se nerada fotím, ale kavárnu tu já fakt ráda.

      Vymazat
  24. Leoš Mareš založil svou kariéru na tom, že v zimě v létě pořád chodil v kožichu a s ním ke slávě přišel :).
    Dnes se k tomu už nezná, posunul se k dalším metám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leoš Mareš je neskutečně šikovný, vtipný a inteligentní člověk.
      Roky ho sleduji v rádiu s Patrikem Hezuckým a ta rána s nimi jsou báječná, oba umí.
      Také si pamatuji toho hošíka se srostlým obočím, pokoušejícího se o rap v kožichu jako slavní v zahraničí. Vyrostl, zmužněl a dnes je to milionář, který na instagramu ty míče kutálí a jde mu to skvěle.
      A je to člověk pracovitý, který ví, co chce a co už nemá za potřebí. Na rozdíl od hvězdiček, které třikrát týdně vyšpulí zadek a je to doma.
      Jenže nechci, aby to vyznělo jako kyselé hrozny, že na mojí sádelnatou prdel není nikdo zvědavý :-)

      Vymazat
  25. Někoho činí šťastným Instáč a míče z něj, někoho hlína za nehty :), ale aby to nevyznělo zle, pan Mareš mi nevadí, mám ráda jeho smysl pro humor. Instagram nemám, jsem ráda, že časově zvládám Blog a FB stránky, kde ty fotky přeci jen nemusí být až tak dokonalé.

    Díky, Blondýnko, skvěle jsem se pobavila! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem si na tvou první větu vzpomněla, když jsem se hrabala v hlíně.
      Ano, každý máme jiná kritéria pro štěstí a naplnění.
      Také mi blog žere mnoho času a nejde to tříštit ještě do aktivit, kdy se budu půl dne snažit nafotit svůj ksicht bez vrásek, babských chlupů a pytlů pod očima :))))

      Vymazat
  26. No, Simonko, kdyby jsi dala na Instagram jen všechny tvé fotky za internetové éry, tak jsi dávno "v balíku ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirečku, má generálka vždy pravila tu skutečnost o pečených holubech a ti jsou pouze pro vyvolené :-)

      Vymazat
  27. Ta fotografie je úžasná a článek je skvělý. A je to fakt, všichni jsme těmi celebritami, i bez roušek .-) Každý je něčím a pro někoho výjimečný... Jinak na focení jídla jsem se také dala. Něčím musím zaplnit rodinné fotoalbum. Tenhle rok v něm budou asi jen barevné roušky a trochu přírody a jídlo - a díky i za toto.

    OdpovědětVymazat
  28. Nasmála jsem se, Simčo, ale to se mi s Tebou stává často:-). A navíc už vím, kde dělám s instagramem zásadní chyby:-)

    OdpovědětVymazat
  29. Simi, pročítám se teď tvými články, dnes jsem si dopřála i Bevíčkovou, mám moc dobrý pocit, že jsou na světě blogové celebrity, které umí psát a fandit si i postýskat, když je to zrovna napadne. Taky když se umí vyrovnat se svými dostatky i nedostatky. Jsem ráda, když můžu číst vaše inteligentní a nadšené články, učím se od vás (i mnoha dalších blogeřinek), jak nezapšknout, když jsem zrovna potlučená po pádu a už nemám štíhlý pas. K vám a mnoha dalším zamířím, když kliknu na Kavárničku naší Ruženky, kde jste pěkně aktuálně seřazené, jako na malovaném talířku. Proto na můj blog přibývají spíš resuscitované články z dřívějšího mého blogování - chodím po svých Oblíbených a to vyžaduje hodně času. Jsem ráda, že vás mám a píšete tak jak vám to srdíčko a paměť napovídá. Bez Instagramů - já nemám ani FB ani další "sloupy pro hloupý". Měj se moc fajn a piš. Na tvoje nadšené psaní bys měla dostat zbrojní pas, jak dokážeš plašit zlobu dnešní doby. Ráda čtu i komentáře u všech článků, u všech blogerů - to je laskavost sama. Užívej si co nejvíc pěkného zbytku podzimu ☺

    OdpovědětVymazat
  30. Leoše Mareše tak nějak nemusím. Něco mi na něm nesedí. Nevím, co to je, ale rozhodně bych dobrovolně na jeho instagram nebo FB nejspíš nevlezla.
    Zato k tobě na blog chodím ráda. Líbí se mi jak píšeš a o čem píšeš. A neskutečně ti závidím Sofinku. Jste super dvojka.

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.