sobota 9. června 2018

O znásilněném blogu ..

Vydala jsem článek, ve kterém jsem se vyznávala z nové role, z role babičky.
Během jedné hodiny na mém emailu přistálo 250 nových příspěvků, které upozorňovaly na nové a nové komentáře.
Během druhé hodiny řada geometricky rostla a já jsem si začala připadat jako v hodně špatném filmu.
Komentáře spamového charakteru vesměs v ruském jazyce se valily jako noční můra a neuvěřitelnou rychlostí se číslo vršilo.
Naivně jsem je začala blokovat, což je naprosto komické. Internetoví spamboti začnou generovat další a další závadné adresy.
Vypnula jsem blog, telefon, počítač, protože toto cílené znásilnění mne skutečně vyděsilo.
Ráno jsem našla 1454 spamových komentářů, které vyřadily všechny blogové funkce a na mém blogu kromě mé osoby nefungovalo nic.

Můj blog je můj koníček, moje zábava, ventilace, radost, starost.
Občas hodně práce, občas hodně potěšení.
Věnuji se mu osm let, za tu dobu jsem zažila hodně veselé okamžiky, občas mnoho smutného.
A byla jsem věrná jednomu jedinému BLOG.CZ.
Jsem tu doma, mám to tu ráda a vždy, když se zvedla vlna odchodů, držela jsem se svého blogu jako hovno košile, nesnášela jsem ten oportunismus, tu nenávist, která se zde zvedala.
Skutečně jsem trpěla, jsem trapný patriot.

Včera jsem si poprvé připustila, že budu muset odejít.
Že spamboti napadají a vyhledávají staré komentáře, tak to zažil snad každý.
Ale že mi napadnou tak masivně naprosto nový článek, tak to je asi bohužel novinka.
Pokud budu vyhledávači vyhodnocena jako závadná, což při tomto množství skutečně hrozí, zablokují mne.
Obrátila jsem se o pomoc na BLOG.CZ, ovšem co si budeme nalhávat, nikdo se neozval.
V dobách admina Standy, jsem nikdy neměla komunikační problém, pokud jsem měla technické problémy, pomohl.
Bez keců, fakt pomohl.
Dnes BLOG.CZ mlčí, nereaguje a nechá mne v tom vymáchat celou.

Nerada bych opouštěla manželství, které mne bavilo, které mne naplňovalo.
BLOG.CZ není moderní, nejde s dobou, má zastaralé úplně, ale úplně všechno. Než se načte nějaká změna, stačí ze strany spambotů naskočit 100 komentářů od porna, léků na potenci až po léky na prostatu a bůhví co.
A pomoc ? Nikde, ticho, jako na pustém ostrově.

Nechci být patetická, možná tento můj článek bude poslední, možná jich zde ještě napíšu stovky.
Netuším, co bude po zveřejnění.
Jsem ze všeho poměrně znechucená, protože blogovaní je i o kontaktu, o komentářích, o lidech, se kterými to vše sdílíte, nikoliv o spambotech, kteří vám udělají ze života peklo a zničí radost z blogování.
Krásný víkend přeje smutná blondýna. Psali jste mi, co se děje, proč zavírám diskuze, proč dělám opatření, na která nejste zvyklí. Nikoliv já, ale bohužel jiní za mne rozhodují.
Užívejte krásný víkend, já bych si moc přála trochu deště, sucho je obrovské, jsem na suchu si na mém blogu.
Pokud budu muset ze svého blogu odejít, tak nikoliv ze svého rozhodnutí, ale budu donucena.
Držte mi palce. Děkuji.


86 komentářů:

  1. Ahoj. Nebyla bys první, kdo by z blog.cz odešel. Už to není to, co to bývalo. Hodně lidí odchází na blogspot, dokonce i já jsem tam před několika měsíci odešla. Ale o tom jsem nechtěla moc psát. Chci ti popřát, pokud se rozhodneš odejít jinam, abys měla štěstí ve výběru. Byla by škoda, kdybys skončila úplně.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to si měla se Standou štěstí, že ti odpověděl, jsou tu tací a není jich málo, kteří se od něj nedověděli nikdy nic. Evidentně jdou spamboti po blozích které jsou hodně komentované, protože zatím (už vidím jak to zakřiknu) se mi objeví spam jen tu a tam. A u starých článků. Když už jich je víc tak uzavřu komenty. A bylo to tak i v době kdy Blog.cz napadli hackeři. Neměla jsem problém. Dva měsíce se mi zničehož nic nenačítaly v článcích všechny obrázky, ani po několikrát opakovaném znovunačtení stránky. Najednou to zas jde. Doteď nevím jestli to bylo mým počítačem nebo bylo něco na centrále blogu. Jde o to, že jestli by se Blog.cz modernizoval, nemusel by být už zdarma (to je taky asi jeden z důvodů proč se nic nemodernizuje, zadarmo už jsou dnes jen základní verze všeho). Já mám občas tedy taky zaječí úmysly, začala jsem si blogové články kopírovat a ukládat, pro případ, že by tohle někdy hodlalo ze dne na den skončit. Je to tedy děsná otrava, práce na dlouhé zimní večery anebo nebýt líná a článek hned po napsání zkopírovat a uložit. Ale doufám, že to nebude potřeba.

    OdpovědětVymazat
  3. U některých starých článků jsem také musela uzavřít komentáře, protože ty spamy byly vážně hrozné... Je smutné, že se udělala jedna trapná soutěž o jedné televizní show, a na skutečné řešení problémů se tu kašle...

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Já si na Standu nemůžu stěžovat, také mi odpovídal hned a se vším mi pomohl.

    OdpovědětVymazat
  5. Já už jsem zkusmo vlezl na jinou platformu; ale nějak si mi furt nechce BLOG opustit. Asi nos Talgie. Nevím sice, co je ta Talgie zač, ale nechce mne pustit.

    OdpovědětVymazat
  6. Ou, tolik? Mně občas spamboti cílí na hodně staré články maximálně po desítkách týdně, u nich pak prostě blokuju komentáře. Ne po jednom, ale vypnu možnost ten článek komentovat. Po přesunu jinam už ten problém není a těch pár článků, co zůstalo tady, už spamboti nechávají být, zatím. Pokud by to ale lítalo tak moc, asi bych to udělala bez ohledu na aktualitu článků, vypnout komentáře a pak postupně mazat ty, co už tam jsou, jinak to nejde. Vedení blogu to nezajímá, ať si tvrdí co tvrdí.

    OdpovědětVymazat
  7. [4]:Mě odpověděl z pěti dotazů na jeden. A nebylo to jen na jednu věc, ale na různé dotazy ohledně problému s administrací. A Čerfova dotazovací kampaň proč ho vyhodil z AK je přímo pověstná.

    OdpovědětVymazat
  8. Blondýno, přece se nenecháš rozhodit takovou prkotinou, jsou daleko horší věci!! Když nejde o život....

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: No jo, jsem tu chvíli, dotazovací kampaň ani neznám...

    OdpovědětVymazat
  10. Hned se jdu podívat do mailu, kam se mi zpráva zatoulala. Odpovídám poctivě i na zprávy méně závažné, než tato, ale může se stát, že to chvíli trvá. Všechny, komu se tohle děje, prosím, aby mi posílali snímky obrazovky se spamovými komentáři, a to buď na mail, nebo i přes zprávy na Facebooku. Jediné, co zabírá na spamery jednoho typu, je blokovat klíčová slova jejich příspěvků, což mohu udělat z pozice administrátora. V azbuce je to obtížnější, ale jde to. Je pravda, že ne všechny problémy dokážeme vyřešit hned, ale věřte mi, že děláme, co je v našich silách Díky všem, kteří s námi mají trpělivost

    OdpovědětVymazat
  11. Netuším, kde se tyhle řeči o nezájmu adminů blog.cz po všechna ta léta rojí, ale kromě té slečny/paní, co tu byla před Hankou, mi vždycky každý na všechno odpověděl. Pamatuju sice doby ještě před Standou, to tu byl týpek vcelku od rány, ale i tak. Vždycky jsem se odpovědi dočkala.

    OdpovědětVymazat
  12. Páni, až tak? Ono se to přežene, vyřešíš to, nekaz si náladu! Zajdi mezi své trávy a do domečku, dobij si ulekané baterky a ještě počkej, oni nebudou útočit do nekonečna.

    OdpovědětVymazat
  13. [13]: Kde se rojí, kde se rojí... Z praxe!

    OdpovědětVymazat
  14. Teda SimiBel, ty musíš mít vždycky něco extra! Přiznám se, že ta ohromná cifra mě zarazila.

    OdpovědětVymazat
  15. A já si říkala, proč to nejde okomentit. Mě zase nejde dostat se na blog přes Chrome.

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: To pak asi záleží i člověk od člověka. Jak říkám. Já tu jsem už dlooouhou řádku let, začala jsem blogovat coby děcko a za celou tu dobu řešila hromadu věcí. Ignorovala mě jen a pouze Bára, která tu na to očividně kálela pěkně z vysoka. Nikdo jiný nikdy můj dotaz nepřešel bez odpovědi.

    OdpovědětVymazat
  17. Chápu, že se ti odsud nechce, ale kdyby něco, stále převádíme obsahy i komentáře na Wordpress i Blogspot ;)

    OdpovědětVymazat
  18. [19]: no tak tohle mě zaujalo ale nevím jestli jsem to pochopila ale komentovala jsem tam, tady by to nebylo k tématu:)

    OdpovědětVymazat
  19. [9]: tak to jsi přečti:)to jsem četla zpětně taky

    OdpovědětVymazat
  20. Vydrž, přeci s tím nesekneš, po tolika letech....kdyby ses přestěhovala někam jinam, dej vědět,  ráda si přečtu tvé články kdekoliv

    OdpovědětVymazat
  21. [22]: Teď jsi mě vážně rozesmála...

    OdpovědětVymazat
  22. Já jsem se Standou taky byla v poho.

    OdpovědětVymazat
  23. Cérko, ty mě děsíš, snad se to už nebude opakovat Jeden čas jsem měla těch ruských spamu přes stovku denně, teď se zase objevují a docela dost. Na blobu je mám zablokované, ale v emailech je mažu.

    OdpovědětVymazat
  24. Odešla jsem na blogger, protože už jsem měla dost hlavně hrozných reklam a toho, jak často se něco porouchalo a nefungovalo. Na bloggeru jsem spokojená,  nemám si na co stěžovat. Myslím, že proti spamům nejvíc pomáhá uzavřít komentáře u všech starých článků nebo mít moderované komentáře.

    OdpovědětVymazat
  25. Pláč pomáhá, když naděje už ne! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Simi, držím palce, ať se daří.

    OdpovědětVymazat
  27. [1]: To že někdo odejde, to patří k životu, není to nic ohromujícího, jsem jen velké holka, která kolem sebe chodí s otevřenýma očima, tudíž není důvod končit, jen popřemýšlet, co skutečně dál.

    OdpovědětVymazat
  28. [2]: Vendy, moje maminka vždy říkala ...Za peníze v Praze dům. Byla zdatná obchodnice a i já vím, že bez peněz by to nešlo. Pokud mi někdo za rozumné peníze nabídne novou službu, lepší podmínky a modernější, ráda do toho půjdu. Ráda se zbavím potupných reklam a ráda budu žít v relativním klidu.

    OdpovědětVymazat
  29. [3]: Neměla jsem problém až na pár případů, tak nyní jsme si to vybrala ve velkém, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  30. [7]: Já jsem řešila, co ostatní, vždy pár reklam, pár spamů, bylo to v řádu desítky za rok. Vůbec jsem se tím neobtěžovala, protože nebyl důvod.

    OdpovědětVymazat
  31. [10]: Zazo, já jsem příliš dospělý člověk. Nedělám ukvapené závěry, jsem člověk, který zde šel proti hodně nepříjemným situacím a konfliktům.

    OdpovědětVymazat
  32. [12]: Vladaři, panovníku, Cézare ...tebe jediného miluji, tebe jediného uznávám, tebe nechci opustit, pouze když se loď potopí...

    OdpovědětVymazat
  33. [13]: Když si přečteš zde napsané komenty, jeví se to jako problém na Blogu.cz , asi poslední dobou ve větším měřítku. Možná by to byla otázka pro technickou podporu, která by zde měla mít svou pravidelnou linku jako mají společnosti, které mají o klienta zájem.

    OdpovědětVymazat
  34. [17]: Tak mě přes Chrome funguje nejlépe, doporučila mi to kdysi Doktorka a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  35. [20]: Ty moje stalkerko, já vím, že se všichni najdeme, když bude potřeba.

    OdpovědětVymazat
  36. [36]: dakujem za prejav pokorneho vazastva a opätujem to! NEPOTOPIME SA!

    OdpovědětVymazat
  37. [41]: Až se bude loď potápět, budeme spolu sedět na palubě, oba krásně nastrojeni, budeme popíjet pravý šampus, tančit valčík a smát se, že nás nedostanou

    OdpovědětVymazat
  38. [29]: Bude, mráz kopřivu nespálí.

    OdpovědětVymazat
  39. Blondýnko, já jsem stejně konzervativní. Používám blogger.com a nechtělo by se mi odejít. Jednou jsem použila do názvu příspěvku slovo miluju - Miluju knopky a zvedla se návštěvnost denně z nějakých 400-500 návštěv na 6000 a k tomu samozřejmě spamy. Trvalo to týden, než se to uklidnilo. Ale tvůj příspěvek neměl sexistický nádech. Doufám, že vydržíš, patříš už do mého světa a teď to funguje dobře, ne?. Měj klidnější neděli.

    OdpovědětVymazat
  40. Simčo, držím pěsti a věřím, že vše dobře dopadne a to co se stalo v minulém příspěvku se už nebude opakovat. Chyběla bys nám tu, tvé krásné čtení a úžasné fotky. Drž se. Přeji příjemnější dny a parádní neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  41. [38]: Simčo, ty zveličuješ mou technickou zdatnost - a zároveň podceňuješ své technické vědomosti. Když jsem ti něco vysvětlovala, vždy jsi reagovala promptně, takže o tě strach nemám.

    OdpovědětVymazat
  42. jaj.. tak to se mi ještě nastalo a nedivím se, že tě to naštvalo.. mě se taky objevujou nějaké komentáře u starých článků, ale není to mnoho.. a s tím blogem máš pravdu... měli by udělat jak nějaké opatření tak i změny..

    OdpovědětVymazat
  43. Simčo, nerada bych přišla o tvé články a tak jenom doufám, že se všechno srovná a zase bude dobře. Držím palce a vydrž   

    OdpovědětVymazat
  44. Ty spamy se mi děly kdysi, ale nyní zatím ne, jen ojediněle, snažím se je mazat.

    OdpovědětVymazat
  45. Zatím jsem měla komentáře ve větším nnožství jen na starších článcích a to na blogu s grafikou, kam chodí více návštěvníků. Blokovala jsem a tak se přesunuli do návštěvní knihy o čemž jsem neměla ani tušení. Když jsem to zjistila, dva dny jsem blokovala a mazala vzkazy a příspěvky s viagrou a pod. Konečně jsem měla klid a občasnou návštěvu debila už se dovím e-mailem. Ono je to přestane bavit. Simčo nezoufej, neodcházej. Že byl napaden nový článek je novinka. Ještě, že se o tom dovíme v e-mailu. Dovedu si představit tvoje zoufalství. Určitě nekonči, třeba jen na chvíli zakaž komentáře a nebo je dej moderované. I když to není dobré řešení, to bys musela být na blogu pořád. Já jsem neměla dobré zkušenosti ani se Standou.

    OdpovědětVymazat
  46. Ťukám na dřevo, jsem na Blog.cz skoro 4 roky a zatím jsem se naštěstí do takové situace nedostala. Občas nějaký spam. Také si články nezálohuji a fotky mám v počítači.

    OdpovědětVymazat
  47. [55]: Nedalo mi to práci Míšo, tenkrát jsme byli vyhození Standou R. my tři zcela bezdůvodně a nikdy jsme se ani jeden z nás nedočkali odpovědi proč tak pan Rulc učinil. Tyto dva články u Čerfa mi v paměti mé blogové dlouhé cesty zůstanou v paměti dlouho.

    OdpovědětVymazat
  48. [45]: Jasně že vydržím, ale asi s novým bydlištěm, reálně uvažuji, že překotvím na Blogspot.

    OdpovědětVymazat
  49. [48]: Dí, já jsem odpůrce sezení na dvou židlích, asi na to nemám ani čas.

    OdpovědětVymazat
  50. [49]: Asi pravděpodobně není problém u starších článků, to bych neřešila, spíš problém vidím do budoucna, možná, nevím, bojím se pomyslet...

    OdpovědětVymazat
  51. Věřím,byla bych taky zelená vzteky. U mě minimálně pár spamů u starších věcí. I to mě otráví. Natož pak tvůj počet

    OdpovědětVymazat
  52. [53]:Též jsem neměla žádných větších problémů, o to to bylo větší překvapení.

    OdpovědětVymazat
  53. [56]: Já než minulost, ráda bych, aby byla přítomnost příjemná, aby se toto stávalo minimálně a člověk měl pocit zázemí, každý má rád to své jisté a klidné.

    OdpovědětVymazat
  54. [61]: My dvě jsme se našly a na tom se nic, vůbec nic nezmění

    OdpovědětVymazat
  55. [58]: Ne, já myslela jen zkušebně založit blog (už ale s promyšleným názvem!) - a na jednom článku si to zkusit CO a JAK se dělá...

    OdpovědětVymazat
  56. [60]:[62]: Ano Simi, ty jsi tu řešila technické problémy, které ti Standa dokázal obratem vyřešit, já tu odpovídala na komentář Míši a VendyW [8]: - která zmínila Čerfa a jeho dotazovací kampaň.

    OdpovědětVymazat
  57. [64]: No koukala jsem ,že přestěhování je od Verunky neskutečná pohoda, sama se mi znova nabídla.

    OdpovědětVymazat
  58. [65]: Cukříku, myslím, že oba pánové jsou nejen šarmantní, ale jsou už dávno někde jinde, díky inteligenci, kterou oba překypují a rozdávájí.

    OdpovědětVymazat
  59. [66]: Simi nemít zálohovaný svůj blog to chce velkou odvahu, protože o něj můžeš přijít a pokud ho nemáš uložený jinde, byla by to velká škoda. Základ je zálohovat! Nemít svá dílka či fotky uložené ještě jinde než na Blogu cz. - to se rovná průseru (promiň). Já mám obsah mého blogu uložený nejen ve Wordu, ale i na flešce a ještě na externím disku. Zálohy obnovuji každý měsíc z důvodu,kdyby Blog cz, který stagnuje a usnul, ukončil svou činnost.

    OdpovědětVymazat
  60. Já nezálohuji, to jsem asi blbec.

    OdpovědětVymazat
  61. Už dlouho se odhodlávám si svůj blog zazálohovat a myslím, že po tomhle článku to asi už vezmu fakt vážně. Protože upřímně řečeno, možnost, že se třeba blog.cz ze dne na den vypne... no kurňa, to by byla ale pořádná pohroma. Držme si palce!

    OdpovědětVymazat
  62. [35]: Milá Blondýno, zcela chápu Vaše rozhořčení, bohužel Vaše frustrace je i moje frustrace. Osobně bych byla velmi ráda, kdybych toho mohla ze své pozice udělat více, ale zatím tomu tak není. Byť to tak v tuto chvíli zvenčí nevypadá, věřím nicméně, že díky úsilí malého, leč nezdolného týmu lidí, kteří pracují na fungování Blog.cz, se aktuálně odrážíme ode dna. Doufám, že už brzy o tom budu moci naplno informovat také na Srdci Blogu a nejen  naznačovat v diskusích.

    OdpovědětVymazat
  63. Simi, to jsou situace, které mě děsí, poradit si s nimi moc neumím, většinou škemrám u syna...

    OdpovědětVymazat
  64. Situaci na blog.cz opravdu neznám, ale neměla jsem v úmyslu Tě naštvat, jen Tě povzbudit....asi se nepovedlo...

    OdpovědětVymazat
  65. Tak velký "run" na svůj blog ze strany spammerů jsem zatím nezaznamenal, maximálně mi přicházely desítky spamů denně a to většinou ke starším článkům, takže jsem si zatím vždycky vystačil s mazáním.

    OdpovědětVymazat
  66. [65]: Termín "dotazovací kampaň" mi připadne trochu přehnaný; šlo tehdy o pouhý dvakrát veřejně položený stejný dotaz, na který jsem si nakonec sám odpověděl (a po nějaké době se ukázalo, že správně ). Dnes, myslím, už není důvod se k této staré kauze vracet.

    OdpovědětVymazat
  67. [76]: Petře termín, který ti připadne přehnaný - NENÍ z mé hlavy, napsal ho komentář [8]:

    OdpovědětVymazat
  68. Mně nedávno chodily spamy ve velkém množství ke starším článkům a obrázkům. Blokovala jsem trpělivě všechny adresy a (klepu to na dřevo) po čase je klid. Ale otravné to tedy bylo dost...

    OdpovědětVymazat
  69. Blondýnko, neházej flintu do žita, nemám sílu číst předchozí komentáře, ale pokud tam náhodou nebyla rada obrátit se na správce blogu, aby to pořešili, posílám ti komunikaci s nimi, když něco podobného postihlo mě, byť v daleko menším měřítku:

    OdpovědětVymazat
  70. A ještě jsem zapomněla, tady je super návod na zálohování celého blogu - http://anchorin.blog.cz/1602/jak-zalohovat-cely-blog-blog-cz

    OdpovědětVymazat
  71. Jojo, to s těmi spamovými komentáři znám. Shodou okolností mi přišly den po přestěhování blogu, takže jsem byla vysmátá. Naštěstí jich přišlo míň, asi tak 40 max. Ale stejně mě to naštvalo a až se mi to stalo ještě několikrát, tak jsem už odmítla je složitě vyhledávat a mazat a u všech článků jsem musela ručně nastavit moderované komentáře. Spamboti na to asi nějak přišli, protože mi jich už nechodí desítky, ale teď každý den třeba tři. Ale stejně to naštve a uvažuju kvůli tomu o uzavření komentářů. >:(

    OdpovědětVymazat
  72. [82]: Jo a ty účty jsou ruské a mají tam většinou odkaz na porno >:(

    OdpovědětVymazat
  73. To byly nějaké skvrny na Slunci, ne?

    OdpovědětVymazat
  74. To byly nějaké skvrny na Slunci, ne?

    OdpovědětVymazat

DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE.